Izvor: B92

Najnovija istraživanja pokazuju da bi veliki broj ljudi mogao da za svoje omiljeno putno sredstvo odabere u budućnosti voz. Ako se to desi, očekivanja su da železničke stanice postanu "novi aerodromi" i mesta gde cirkuliše veliki broj turista. Pogledajte, zato, nekoliko prelepih železničkih stanica iz raznih delova sveta.

Kanazawa stanica (Japan)

U Kanazavi, u Japanu, Tsuzumi-mon na stanici Kanazava simbolizuje tradicionalni japanski instrument nazvan Tsuzumi (ili ručni bubnjevi), prenosi Travel Magazine.

San Bento (Portugalija)

Železnička stanica San Bento (1916) u portugalskom gradu Portu po mnogima je najlepša železnička stanica sveta. Dizajnirao ju je Žoza Markues da Silva, a poznata je po pločicama koje prikazuju scene iz istorije Portugalije.

Central Station u Roterdamu (Holandija)

Centralna stanica u Roterdamu predstavlja jedno od glavnih čvorišta Evrope kada su u pitanju putovanja vozom. Odavde vozovima možete stići gotovo svuda u Evropi.

Železnička stanica Maputo (Mozambik)

Afrička obalna zemlja Mozambik možda nema puno turista ( samo 1,7 miliona turista je poseti, dok u njoj živi 28,8 miliona stanovništva) ali zato ima najlepšu železničku stanicu u Africi.

Stanica Liege-Guillemins (Belgija)

Belgijska železnička stanica Liege-Guillemins u mestu Guillemins, koju je dizajnirao Santjago Kalatrava je pogled u budućnost.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.