Izvor: pun kufer

Od vreline plesa u zemlji tanga, do ledenih glečera - sve se to nalazi na putovanju koje se ne propušta. Zato i ne čudi što mnogi nazivaju kulturu i geologiju Patagonije dramatičnom i preporučuju da je vidite uživo.

Planine pokrivene snegom, zeleni vodopadi koji padaju preko crnog kamenja, nastalog erupcijom lave, čista jezera, vulkani, šume i glečeri... ovo je samo deo zanimljivosti Patagonije, pune skrivenih lepota.

Jedan od najlepših prizora je glečer pod nazivom Perito Moreno.

Neverovatna količina leda okružena beskrajnom šumom privlači veliki broj turista - svi su željni da vide to "osmo svetsko čudo", i jedan od najvećih svetskih izvora vode koja može da se pije.

Džinovski blokovi plavo-belog leda svake dve do četiri godine stropoštaju se u jezero Argentino, uzrokujući time siloviti tresak i neverovatne talase. Ovaj nezaboravni prizor vide oni koji imaju najviše sreće, a predstava kreće u martu.

Još jedna stvar je neobična u vezi sa ovim - Perito Moreno jedini je glečer koji raste, a ne smanjuje se kao ostali, ali naučnici još uvek ne znaju zbog čega je to tako. Neke misterije je bolje i da ne otkrivamo...

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.