Izvor: B92

Voleli mi to ili ne, našim vikendima poslednjih dana nedostaje malo uzbuđenja. Naša sadašnja verzija putovanja podrazumeva putovanje iz kuhinje u dnevnu sobu i nazad.

Srećom, kompanija "Diskaver Puerto Riko" poziva one koji ostaju kod kuće da ovaj vikend provedu na ovom ostrvu - virtuelno, naravno. Od 27. do 29. marta moći ćete da naučite kako da plešete salsu, napravite koktele i kuvate lokalnu hranu - i to sve besplatno.
"Preuzimamo veliku odgovornost u pomaganju zaustavljanja širenja COVID-19, tako da ne ohrabrujemo putnike da nas trenutno posećuju jer je svima potrebno da ostanu na sigurnom u svojim kućama", rekao je Bred Din, direktor kompanije "Diskaver Puerto Riko", u saopštenju za medije koje je preneo sajt "Travel njuz". "Umesto toga, želimo da sa vama podelimo važan deo naše kulture - našu salsu muziku i ples, naše koktele i ukusnu kuhinju - i da oraspoložimo ljude tokom ovih izazovnih vremena. Ohrabrujemo putnike da svakodnevno sanjaju o našem ostrvu i razmotre posetu kasnije, kada dođe vreme za to", naveo je Din.

Imajući to u vidu, evo vašeg trodnevnog putovanja za vikend - savršenog načina da se opustite nakon još jedne psihički naporne nedelje.

Petak, 27. marta (1:00 - 2:00 ujutru, naše vreme): Naučite salsu

Iskoristite ovu privremenu situaciju u kući tako što ćete naučiti nešto novo. Obujte cipele za ples i pridružite se Titu Ortosu, koreografu zvezda i direktoru plesnog programa San Juan City Salsa, i njegovoj partnerki, Tamari Livolsi, za zabavno veče ovog uzbudljivog plesa. Lekcija koja će uključivati niz temeljnih salsa koraka i plesne zabave, mogu se besplatno pratiti preko aplikacije Zoom (koristite identifikaciju 293-759-126 da biste se pridružili). Svi nivoi veština su dobrodošli.

Subota, 28. marta (00:00 - 00:30, naše vreme): Kurs o pravljenju osvežavajućih koktela

Vaš virtuelni beg od vikenda nastavlja se sesijom za pravljenje koktela. Kurs će voditi Roberto Berdecia, suvlasnik čuvene La Factoria u Starom San Huanu, koja je postala poznata po svom pojavljivanju u muzičkom spotu popularne pesme "Despacito". Da biste učestvovali, pridružite se putem Instagrama Live na nalogu @discoverpuertorico.

Nedelja, 29. marta (00:00 - 00:30, naše vreme): Kuvajte inspirativnu hranu

Iskusite ostrvo iz udobnosti sopstvenog doma, zahvaljujući ovom demonstracijom kuvanja sa Vilo Benet iz restorana Vilo Eateri & Bar. Tokom polusatnog podučavanja naučićete da napravite neka od omiljenih jela kuvara. Da biste se pridružili ovoj sesiji, želite da pređete na Instagram Live na nalogu @discoverpuertorico.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.