Izvor: B92

Turistima više nije dovoljno da borave u urednom hotelu, uz dobru ponudu i ljubazno osoblje. Mnogi nude upravo to, i zato je potrebno stalno osmišljavati nove ponude, kakve niko nema. Ovo su primeri potpuno drugačijih smeštaja od svih ostalih.

Noć u polici za knjige

Oni koji vole knjige su oduševljeni ovakvim hotelom. Kada završite čitanje jedne samo pružite ruku i druga knjiga je već tu.

Ovo je zapravo neobična ideja za hostel, a Book and bed (Knjiga i krevet) već postoji na šest lokacija u Japanu.

Birajte između pečurke i panja

Narrqvarn je švedski hotel koji je napravljen u ogromnim panjevima ili džinovskim pečurkama od drveta.

Hotel je okružen prirodom, pa ljudi koji je vole uživaju da spavaju makar i u lažnim pečurkama.

Da li biste spavali u kranu?

Ako vam je uvek dosadno kada provodite vreme u hotelu, onda je ovo mesto na kojem treba da odsednete kada posetite Amsterdam, jer spavati u kranu daje sasvim dovoljnu dozu adrenalina.

Poslednji apartman je na 45 metara visine, a do apartmana se stiže liftom i vrlo je važno da ne gledate ispod sebe, ukoliko želite da spavate te noći.

Hang Nga noćna mora

Kada se radi o Hang Nga, noćna mora je možda samo spoljašnji izgled, ali unutrašnjost je urađena sa motivima Alise u zemlji čuda i drugih crtanih filmova.

Ceo kompleks ovog smeštaja deluje kao iz bajke, odnosno, više različitih bajki.

Industrijska zona

Silo definitivno ne deluje kao hotelski kompleks. Ovaj jedinstveni smeštaj deluje više kao deo napuštene industrijske zone, a ne kao dobro ocenjen smeštaj.

Ovaj novozelandski hotel ima apsolutno sve što jedan smeštaj za turiste treba da ima, iako definitivno ne izgleda tako.

Hotel vulkan

Ovaj hotel je sagrađen tako da deluje kao vulkanska kupa, ali kada se malo zagledate, shvatićete da je ovo zapravo "dolina Hobita".

Iako je Montana magica lodge u Čileu potpuno stopljena sa prirodom, sve to je učinio čovek. Od podnožja do vrha kupe.

Spavajte u zamku od peska

Ali nije to neki srednjovekovni zamak, to je kula od peska. Hotel Zand se nalazi u Holandiji, i iznova se gradi svake godine.

Čak i ukoliko ne odlučite da ovde provedete noć, svakako treba da posetite kompleks kako biste uživali u divnim peščanm figurama - ali to tek kad dođu topli dani bez padavina.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.