Izvor: B92

Novozelandska avio-kompanija godišnje posluži više od osam miliona kafa, što znaći da isto toliko plastičnih čaša za kafu završi u smeću. U želji da se plastika zauvek iskrca iz njihovih aviona, morali su da pronađu ne dobro, nego odlično rešenje.

Dugo već ova avio-kompanija koristi biorazgradive čaše, ali su odlučili da im je potrebno bolje rešenje, pa su se dosetili da naprave jestive šoljice, kako bi u što većoj meri smanjili, pa makar i biorazradivi otpad iz aviona.

Ove šoljice se prave ručno od jaja i glutena, uskoro će se pojaviti i bezglutenska varijanta, ukusa su vanile i nepropustljive su. Na zvaničnom sajtu Er Nju Zeland avio-kompanije su saopšitli da su oni koji su pili kafu iz ovih jestivih šoljica bili veoma zadovoljni, a da se te činijice mogu koristiti i kao činijice za desert.

Saosnivač "Tvajsa", firme s kojom kompanija sarađuje u ostvarenju ovog projekta, Džejmi Kešmor nada se da će jestive čaše imati veliku ulogu u dokazivanju da se mogu omogućiti ekološki prihvatljivi načini pakovanja.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.