Izvor: B92

Jezero ljubavi je još jedna atrakcija koja je napravljena kako bi ljudi imali razlog da posete Dubai. Napravljeno je tako da formira dva srca koja se preklapaju, a smešteno je usred pustinje.

Dubai stalno iznenađuje ostatak sveta dizajnom i arhitekturom, a sve čega nema, a smatraju da bi trebalo da postoji, ovde se naprosto napravi. Tako su stvorene Čudesna bašta, ostrva u obliku palme, koja su najveća veštačka ostrva na svetu, i ski-centar u tržnom centru.

Kako se nalazi u pustinji, odlučeno je da bi grad trebalo da obogate vodom a da nije more, i tako je nastalo ovo jezero, koje je sve popularnije, jer se princu veoma dopalo.

Jezero koje je u obliku dva srca je navodno toliko veliko da može da se vidi i iz svemira. Smešteno je usred pustinje kod jezera Al Kadra čiju pažnju je "preotelo".

Jezero zaista deluje neobično okruženo peskom sa svih strana. Osim što voda formira srca, i drveće koje je zasađeno uokolo ima smislen oblik. Ono se nalazi u takvom položaju da kada se gleda s visine ispisuje reč "love" (ljubav).

Kako jezero ne bi bilo zanimljivo samo na snimcima i fotografijama koje su napravljene s velike visine, prostor oko jezera je uređen za šetnje i odmaranje.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.