Foto:depositphotos/ emicristea
Foto:depositphotos/ emicristea

Noć veštica u "zagrljaju" vampira: Jedinstven obilazak čuvenog dvorca

Podeli

Zamislite Noć Veštica i zamislite najčuvenijeg vampira na svetu. Gotovo je nezamislivo kako bi izgledalo da Noć veštica provedete u dvorcu grofa Drakule.

Ipak, svim ljubiteljima maskenbala biće omogućeno da noć provedu u dvorcu Bran u blizini grada Brašova na granici između Transilvanije i Vlaške. Posetioci će imati priliku da uživaju u originalnim kostimima i žurci koja će biti organizovana povodom poznatog praznika.

Foto:depositphotos/ olimpiu_pop
Foto:depositphotos/ olimpiu_pop

Pre početka provoda, posetioci će krenuti u noćni obilazak dvorca gde će se na misteriozan način predstaviti njegova lepota i raskoš. Vodić će, dok bude vodio kroz mračne hodnike dvorca, govoriti o grofu Drakuli, liku iz romana Brema Stokera, koji je inspiraciju pronašao u dvorcu Bran.

Ali i o istinitom vlaškom vladaru Vladu Cepešu, koji je bio poznat po svojoj surovosti, poput nabijanja na kolac, pa se slušanje ove priče ne preporučije za one “slabijeg srca“.

Nakon obilaska dvorca grofa Drakule, a u duhu Noći veštica, posetioci će moći da pogledaju horor film u čuvenom dvorcu, nakon čega će početi zabava.

strana 1 od 17969 idi na stranu