Izvor: B92

Majkl Bredli, pilot kompanije Izi džet (EasyJet), koji je sa porodicom krenuo na odmor u Španiju tamo je stigao tako što je sam pilotirao avionom nakon što se njegov kolega koji je trebalo da bude kapetan na tom letu nije pojavio.

Video-snimci na društvenim mrežama prikazuju Bredlija kako govori ostalim putnicima na letu iz Mančestera za španski Alikante da kod sebe ima svoju pilotsku dozvolu, kao i burne aplauze koje je dobio nakon što im je rekao da je upravo dobio dozvolu za ovaj let, prenosi Biznis insajder (BusinessInsider).

"Nazvao sam Izi džet i rekao 'Zdravo, evo me na terminalu i slobodan sam. Sa sobom imam i licencu. Voleo bih da odem na odmor i ako vam treba usluga, spreman sam da krenem", rekao je Bredli.

Kako je naveo, odgovorili su "'Pozvaćemo te'. 38 sekundi kasnije telefonirali su mi i rekli 'Molimo te, molimo te, lepo te molimo, možeš li da pilotiraš avionom za Alikante?'".

Bredli se našalio sa putnicima zbog toga kako je bio obučen - "Dakle, ako nemate ništa protiv da jedan od vaših pilota izgleda ovako danas, idemo u Alikante."

Portparol kompanije Izi džet potvrdio je neobičnu situaciju i naveo da je sve sprovedeno "u potpunosti u skladu sa propisima jer je Bredli kod sebe imao svoju letačku dozvolu i dokumenta".

"Zahvalni smo našem pilotu koji je 2. septembra sa porodicom putovao na odmor iz Mančestera u Alikante i dobrovoljno se javio na let. To je značilo da kupci mogu da stignu na odredište i pokazalo je posvećenost naših zaposlenih", rekla je portparolka te kompanije.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.