Izvor: Tanjug

Najpopularniji portal o turizmu i putovanjima u Izraelu "Lametayel" objavio je reportažu o Beogradu u kojoj ističe prijatnu atmosferu, brojna mesta za obilazak, autentičnost i raznolikost arhitekture srpske prestonice.

"Prvi put sam bio u Beogradu 2008. godine kada sam izveštavao sa Evrovizije i Beograd se od tada promenio. Najviše mi se dopada to što se, iako je ovo moderan grad, i dalje mogu naći autentična i istorijska mesta gde se čini da je vreme stalo", piše novinar Joav Elad u reportaži nakon posete našoj zemlji.

"Na malom prostoru mogu se videti prelepe pešačke zone sa ljupkim kafeima, živopisni marketi, crkve, restorani sa preukusnom hranom, uzbudljiva mesta za izlazak, pa čak i plaže, iako nema more. Uz to, ljudi su zaista divni i gostoprimljivi”, navodi Elad.

Dodaje da su vrednost za novac, šoping, kao i ponuda izleta u prirodi važni aduti za privlačenje izraelskih turista u Beograd i Srbiju. Boravak novinara iz Izraela organizovala je Turistička organizacija Beograda u saradnji sa Turističkom organizacijom Novog Sada, Turističkom organizacijom Srbije, predstavništvom Er Srbija u Tel Avivu i festivalom Egzit. Centar grada, Beogradska tvrđava, Ada Ciganlija, Zemun, Hram Svetog Save, Muzej Nikole Tesle, samo su neke od lokacija koje su novinarima bile predstavljene u Beogradu, uz domaću gastronomiju i nocni život, navodi se u saopštenju TOB-a.

Figaro uoči Makronove posete: 5 dobrih razloga da posetite Beograd

U okviru posete bio je organizovan i celodnevni obilazak Novog Sada, kao i poseta festivalu Egzit za koji smatraju da može da priivuče veliku pažnju izraelskih turista. "Lametayel" sajt postoji već 20 godina, sadrži više od 500.000 stranica sa informacijama vezanim za putovanja na hebrejskom jeziku i u proseku ga mesečno poseti između milion i 1,3 miliona korisnika.

Deo je "Lametayel" grupe koja funkcioniše preko lanca od 23 centara u industriji putovanja. Na sajmu turizma u Tel Avivu u februaru ove godine, Beograd je bio proglašen za jednu od najpopularnijih destinacija za izraelske turiste, po oceni upravo ovog portala.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.