Izvor: B92

Hostele uvek treba uzeti u obzir ukoliko vam je budžet za putovanja ograničen. Posebno kada među njima ima i onih koji su toliko neobični da sami po sebi predstavljaju zanimljivost nekog mesta.

Čak 55 odsto turista se odlučuje za neku destinaciju na osnovu fotografija koje su ugledali na društvenim mrežama. Turističke brošure su gotovo u potpunosti zamenjene “preporukama“ sa Instagrama.

Istraživanje, u koje je bilo uključeno 2.000 ljudi između 18 i 65 godina, pokazalo je da se na putovanjima napravi oko 2.500 fotografija nedeljno, u potrazi za onom savršenom koja će biti objavljena, piše Ivning Standard.

Uz lokacije koje su vredne ovolikog fotografisanja uglavnom idu i previsoke cifre za cenu smeštaja. Postoji, međutim, način da platite mnogo razumniju cenu, a da se pritome uopšte ne odreknete lepote i uživanja.

Da bi izabrao hostele najbolje za Instagram fotografiju, sajt Hostelworld je prepustio glasanje putnicima koji na svoja putovanja idu sa samo jednim rancem.

"248 Steet Hostel" u Čijang Maju na Tajlandu je izabran za idealan niskobudžetni smeštaj za sve one koji smatraju da im je putovanje propalo bez savršenih fotografija.

Lavaboi su napravljeni od guma, na krovu se nalazi bazen, a postoji i “plivajući bar“ koji je ostavio jak utisak na "svetske putnike".

Na drugom mestu se našao kostarikanski hostel "Selina La Fortun" koja pored soba nudi udobne i neobične šatore u kojima može da se prenoći.

"USA Hostels Ocean Beach" je hostel u San Dijegu, koji se nalazi na savršenoj lokaciji. Aerodrom nije previše udaljen, a plaža se nalazi na svega nekoliko minuta od ovog simpatičnog smeštaja.

Zamislite da se nalazite u drvenoj kućici ispred koje možete da se izležavate na mreži dok se pogled pruža ka kolumbijskim šumama. "Casa Elemento Hostel" u Minki, u Kolumbiji, upravo to nudi - potpuno užuvanje u prirodi.

"Gili Meno Eco Hostel" je takođe u potpunom skladu sa prirodom. Sve je napravljeno od drveta, nalazi se na samoj plaži i u blizini svih dešavanja koja postoje u Gili Menu u Indoneziji.

"Calle 11 Hostel" i "El Rio Hostel" se nalaze u Santa Marti u Kolumbiji i na 6. i 7. mestu na listi najboljih hostela za idealne Instagram fotografije.

Prvi je zapravo vila sa privatnim bazenom, a drugi se nalazi u prirodi od čijih je materijala i napravljen.

"Travellers Oasis Backpackers" u nalazi se na idealnoj lokaciji u Kernsu u Australiji. Uredan hostel kod kojeg je sve "na dohvat ruke".

Još jedan kostarikanski hostel koji je prava oaza. "Selina nosara" nalazi se u blizini plaže, a poseduje i svoj bazen koji se često nalazi na fotografijama.

Na desetom mestu nalazi se "Combo Venezia". Ovaj hostel je zapravo preuređeni manastir. Nalazi se u četvrti Kaneređo u Veneciji.

Na listi idealnih za fotografisanje našao se zbog jedinstvene venecijanske arhitekture.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.