Izvor: B92

Neke ljude opsedaju brojni neobjašnjivi fenomeni, među kojima posebno mesto zauzimaju vanzemaljci i njihove "posete" Zemlji.

Brojana su mesta širom sveta na kojima su oni navodno viđani. Neka od njih su postala toliko poznata da danas predstavljaju opšta mesta kada je o "malim zelenima" reč.

A neki preduzetni ljudi su se potrudili da od lokacija na kojima su viđani vanzemaljci naprave turističke atrakcija. Ovo su najpoznatije od njih:

1. Rosvel, Novi Meksiko, SAD

Ovaj grad se smatra NLO prestonicom sveta. U njemu se, navodno, još 1947. godine srušio leteći tanjir.

Oni koji u to iskreno veruju, decenijama unazad opsedaju taj američki gradić. Turisti iz celog sveta odlaze tamo da istražuju vezu Rosvela sa vanzemljacima.

2. Bermudski trougao

Ova velika oblast Atlantskog okeana, takođe, decenijama budi maštu znatiželjnika. Nestanak aviona i brodova u tom području decenijama niko nije u stanju da objasni.

Oni koji veruju da je "istina tamo negde", za taj fenomen krive NLO, vanzemljace i nebeske vremenske portale koji se, s' vremena na vreme, baš tu otvaraju.

Stounhendž / Foto: Depositphotos/Albo73

3. Stounhendž, Velika Britanija

Poznata neolitska kamena građevina sačinjna je od stena teških i po 30 tona, poređanih u krug. To je drevni hram konstruisan tako da raspored njegovih stena prati kretanje Sunca.

A možda je i ta neobična građevina nastala primenom napredne tehnologije vanzemaljskog porekla...

4. Vanzemaljski auto-put, Nevada, SAD

Velika saobraćajnica svoje ime je stekla po brojnim prijavljenim slučajevima susreta sa vanzemaljcima.

Auto - put prolazi neposredno pored misteriozne "Oblasti 51", za koju se vezuju brojne kako vanzemljske tako u druge paranormalne priče.

Naska linije / Foto: Depositphotos / jekershner7

5. Naska linije, Peru

Ogromni crteži u prirodi predstavljaju opčinjavajuću mistriju više od jednog veka. Gigantski "ugravirani" oblici najbolje se mogu sagledati iz vazduha.

Mnogi baš zato smatraju da su jedinstveni crteži delo umetnika iz nekog drugog sveta.

6. Šuma Hoja, Rumunija

Šuma u našem komšiluku, makar po pričama, predstavlja jedno od mesta na kome je primećeno najviše duhova i paranormalnih pojava na svetu.

Brojne fotografije neobjašnjivog sablasnog svetla i raznih misterioznih sferičnih oblika, po mnogima, su delo vanzemaljaca.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.