Foto: Depositphotos / ronniechua
Foto: Depositphotos / ronniechua

Singapurski aerodrom jedan je od najzabavnijih na svetu VIDEO

Podeli

Aerodromi, kao što je poznato, baš i nisu najzabavnija mesta na svetu. Međutim, vazdušna luka Čangi u Singapuru, koja je u nekoliko navrata proglašavana za jedan od najboljih aerodroma na svetu, pokušava da se otarasi dosadnog imidža.

Zato taj ogroman savremeni aerodrom ima nešto što nema ni jedan drugi na svetu - par ogromanih tobogana! Jedan, koji se od nedavno nalazi na Terminalu 4, postao je hit na društvenim mrežama.

Njega je, među prvima, uspeo da ga isproba Jusuf El Askari, koji je svoj spust snimio telefonom. Iako video ne prikazuje ništa spektakularno, mora se priznati da je cela stvar vrlo simpatična.

Jusuf je seo u tobogan i spustio se niz cev. Vožnja je bila relativno brza, pa je zato i kratko trajala.

Vožnja toboganom se završava ispred Čangijevog "Crvenog lustera", velikog igrališta ispunjenog mrežama za penjanje, kao i sa nekoliko "vatrogasnih" šipki za spuštanje.

Ovo nije prvi tobogan na aerodromu Čangi. Drugi, još veći, visok 12 metara, nalazi se na Terminalu 3. Tobogan, zbog svoje visine, prolazi kroz četiri sprata, od prvog pa do -3 nivoa.

Spuštanje ovim toboganima, međutim, nije besplatno. Putnici, prethodno, moraju da potroše najmanje 10 dolara u nekom od aerodromskih restorana ili prodavnica, što s obzirom na cene na aerodromima i nije baš preterano težak podvig.

strana 1 od 17721 idi na stranu