Izvor: B92

Kuba je sasvim sigurno jedna od najautentičnijih zemalja na svetu. Debele cigarete, Hemingvej, rum, salsa, Če Gevara i ulice prepune starih Kadilaka, samo su neke od ikona ovog neverovatnog ostrva.

Najveće ostrvo Kariba, zahvaljujući svojoj tropskoj lokaciji obećava lepo vreme tokom cele godine. Iako se kao “suva” sezona ističe period od novembra do aprila, čak i tokom “kišnih” meseci je lepo boraviti na Kubi jer su eventualni pljuskovi kratki a posle njih je temperatura prijatnija i vlažnost vazduha je manja.

Foto: Shutterstock/Kamira

Havana je prestonica i mesto na kojem ćete slušati mnoge priče o istoriji Kube, dok su ulice oko vas ispunjene bukom i šarenilom starih Kadilaka iz 40tih i 50tih godina, koji se uglavnom koriste kao taxi vozila.

Havana je grad pun kontrasta - rustične katedrale i crkve u starom gradu nalaze se na pešačkoj udaljenosti od užurbanih, uskih ulica ispinjenih barovima, klubovima i restoranima.

Foto: shutterstock/YU_M

Takođe, moderni rizorti na plaži i šoping molovi sastavni su deo gradske panorame. Uporedo sa istorijskim znamenitostima i promenadama prepunih barova, nalazi se duga gradska plaža, sa belim peskom.

Iako je plaža u Havani lepa i sigurno će zadovolji apetit za suncem i morem, pravi karibski doživljaj imaćete 140 km dalje.

Foto: Shutterstock/PusONE

Na svega tri sata vožnje od prestonice Kube nalazi se Varadero - najveći rizort na Karibima sa 20km dugom peščanom plažom na kojoj ćete sigurno pronaći svoje mesto pod palmama. Ovo je savršena destinacija za sve one koji žele nekoliko dana da provedu na plaži i uživaju u predivnom karibskom moru i suncu. Brojni hoteli ovde nude all inclusive uslugu, pa je sigurno da ćete se ovde stvarno odmoriti.

Odmor na Kubi oktobru uz kombinovani boravak u Havani i Varaderu možete bukirati u agenciji Filip Travel i tako upznati ono najlepše što ovo ostrvo nudi.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.