Izvor: B92

Najpoznatije mondensko letovalište Egipta, ovu reputaciju je steklo zahvaljujući brojnim luksuznim hotelima koji su smešteni duž obale i koji svojim gostima obezbeđuju jedinstveni all inclusive doživljaj.

Foto: Promo

Iako na prvi pogled može da izgleda kao da je to sve što može da vam ponudi, Šarm el Šeik je ipak više od skupocenih hotela, slatkih plaža i lepog mora.

Šarm el Šeik je poznata destinacija za sve ljubitelje ronjenja.

Obalu čine tri koralna zaliva (Nama Bay, Sharks Bay i Nabqa Bay) pa se u kristalno čistoj vodi Crvenog mora mogu videti najrazličitije egzotične ribe i čaroban morski svet. Jahtom se stiže do ostrva Tiran, još jedne lokacije gde ljubitelji podvodnih lepota mogu da uživaju u šarenilu boja i živog sveta.

Foto: Promo

Ako ste ipak više ljubitelj atrakcija na kopnu, ni to vam neće nedostajati dok letujete u Šarmu.

Oni koji vole da podignu nivo adrenalina posle potpune relaksacije na hotelskoj plaži, mogu da se isprobaju u vožnji motorima na 4 točka kroz sinajsku pustinju pred zalazak sunca, začinjenju ispijanjem čaja sa Beduinima pod beduinskom tentom.

Foto: Promo

Prednost putovanja preko agencije Filip Travel je mogućnost da svoje letovanje u Šarm el Šeiku upotpunite i posetom nekih od zaista jedinstvenih lokacija na svetu.

Pa tako, postoje organizovani izleti do Petre u Jordanu, poseta Jerusalima sa obilaskom Maslinove gore i kupanjem u Mrtvom moru, One sa malo boljom fizičkom kondicijom, predstavnici Filip Travel-a vode i do Mojsijeve Gore i manastira Svete Katarine, koji se nalaze na 2.285m nadmorske visine.

Foto: Promo

Ako poželite da dan završite u nekom baru na plaži, izbor je veliki, a jedan od interesantnijih je Farsha Mountain Lounge, poseban tome što je smešten u steni, a dekoracija i atmosfera učiniće da vas obuzme duh orijenta.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.