Foto: joyfull / depositphotos
Foto: joyfull / depositphotos

Živimo u srećnoj zemlji, u regionu samo Slovenija ispred Srbije po zadovoljstvu građana

Podeli

Na listi najsrećnijih zemalja na svetu, Finska je opet zauzela prvo mesto, dok je od zemalja u regionu najbolje plasirana Slovenija, koja je 44, pa Srbija na 70. poziciji.

Rezultati ispitivanja nivoa sreće u svetu objavljeni su na stranici World Happines Report, a iza Finske slede Danska, Norveška, Island, Holandija, Švajcarska i Švedska.

Od zemalja regiona, Slovenija je na 44, Srbija na 70, Crna Gora na 73, Hrvatska na 75, BiH na 78, Severna Makedonija na 84. mestu.

Mađarska se nalazi na 62, Grčka na 82, Albanija na 107. mestu, dok se među srećnijim zemljama smatraju Novi Zeland (8), Kanada (9), Austrija (10), Australija (11), Luksemburg (14). Velika Britanija, Nemačka i Francuska nalaze na 15, 17, i 24. mestu, Rusija na 68, a Sjedinjene Američke Države na 19. mestu.

Najlošije rangirane zemlje su južni Sudan (156), Centralna Afrička Republika (155), Avganistan (154), Tanzanija (153), Ruanda (152) i Jemen (151).

Lista najsrećnijih zemalja pravi se na osnovu toga koliko su građani jedne zemlje zadovoljni. Istraživanje sprovodi mreža UN za održiva razvojna rešenja u saradnji sa Fondacijom Ernesto Ili, a sprovodi ga grupa nezavisnih stručnjaka.

10 najlepših železničkih ruta u Evropi

Iako duže traje, putovanje vozom može itekako da bude zabavno i da vam pruži pogled i doživljaj kakav ne možete da imate putujući avionom. Naravno da svako putovanje različim prevoznim sredstvom ima svoje prednosti i mane, voz vas nekako vraća u ona romantična i "sporija" vremena.

strana 1 od 1939 idi na stranu