Izvor: B92

Ova država moli da joj "pružite priliku".

Azerbejdžanska turistička zajednica pokrenula je kampanju pod nazivom "Take a Look", a cilj im je da do 2023. godine udvostruče broj turista koji sada posećuje zemlju.

Iako je jedna od najbrže rastućih turističkih zemalja na svetu, Azerbejdžan nije i dalje previsoko rangiran na "listama omiljenih destinacija" ljubitelja putovanja. Iz tog razloga država moli da joj "pružite priliku" i da razmislite i isplanirate put u "Zemlju Vatre".

Azerbajdžanska turistička zajednica pokrenula je kampanju pod nazivom "Take a Look", a cilj im je da do 2023. godine udvostruče broj turista koji sada posjćuju zemlju.

Pre dve godine Azerbejdžan je uveo mogućnost apliciranja za vizu "onlajn", koja umnogome olakšava posetu ovoj zemlji, a dobra je vest i da su dobijanje viza pojednostavili Kazahstan i Uzbekistan, piše Punkufer.

Poslednjih godina zemlja je doživela ekonomski procvat, a razlog tome je naftna industrija. U glavnom gradu niklo je mnoštvo modernih zgrada i objekata, kojih je iz dana u dan sve više, ali odlična vest je da vas ovde čekaju sjajna priroda, istraživanje sela i mogućnost planinarenja.

View this post on Instagram

The Azerbaijan Tourism Board (ATB) showcased its value proposition at the 26th edition of the recently concluded Arabian Travel Market (ATM). The national promotion body established to support the growth of Azerbaijan’s tourism industry introduce its marketing campaign ‘Take another look’ at the 26th edition of ATM 2019. #Azerbaijan #azerbaijani #azerbaijanproducer #azerbaijanpowerliftingfederation #azerbaijansport #AzerbaijanAirlines #AzerbaijanGP #azerbaijanfood #azerbaijanpeople #azerbaijanblogger #azerbaijangirl #azerbaijanwedding #azerbaijangirls #azerbaijanhandmade #azerbaijaninature #Azerbaijanfashiondesigner #azerbaijanflowers #azerbaijanmodel #azerbaijanifood #azerbaijanphotos #azerbaijanmusic #azerbaijanbaku #azerbaijanfashion #azerbaijansportmen #azerbaijantourism #azerbaijanfashionweek #azerbaijantravel #AzerbaijanTRAP #azerbaijansightseeings #azerbaijandesigners

A post shared by Luxury Arabia (@luxuryarabia) on

"Take another look" otkriva posebnosti Azerbejdžana. Domaćini jedva čekaju da podele svoju kulturu, kuhinju i zemlju s gostima. Uostalom, hiljadama godina putevi koji prolaze našom zemljom ugostili su mnoge putnike, trgovce i ostale“, izjavio je tada na promociji Florijan Sengsčmid, direktor turističke zajednice Azerbejdžana.

A da se poseta ovoj predivnoj zemlji ne samo iskustveno, već i finansijski isplati, biće vam jasnije ako kažemo da pola litre domaćeg piva u restoranu košta manje od 70 centi (79,5 dinara), sok samo 25 centi (32 dinara), dok ćete u prodavnicama hleb moći da kupite za samo samo 13 centi (16 dinara)!

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.