Foto: depositphotos/belizar
Foto: depositphotos/belizar

Najrobi: Krupne oči dugih trepavica žirafe poželeće vam dobro jutro kroz prozor VIDEO

Podeli

Na 12 hektara privatnog vlasništva u krugu od 140 hektara autohtone šume u predgrađu Langata u Najrobiju nalazi se ekskluzivni hotel Giraffe Manor.

Jedna od najzanimljivijih atrakcija ovog predela, ovaj kompleks je sagrađen tridesetih godina prošlog veka, kad su posetioci iz Evrope otkrili safari kao atrakciju i prvi put pohrlili u Istočnu Afriku kako bi uživali u obilascima ovih egzotičnih predela.

Zanimljivost

Žirafa ima najveće srce od svih kopnenih životinja, smatra se za dobricu, blage je naravi, a mi često „govor ljubavi“, koji je nasuprot „govoru mržnje“ upravo iz tog razloga nazivamo „žirafećim govorom“ – ona čitav svet posmatra s visine, dakle u izvesnom smislu je u dominantnom položaju u odnosu na okruženje, ali taj položaj nikad ne zloupotrebljava.

Najfascinantnije kod Giraffe Manora je što je vrlo verovatno da će vam u jutarnjim i večernjim časovima, kad su najaktivnije, neke od pripadnica životinjske vrste po kojoj je predeo i nazvan, dugovrate lepotice velikog srca, promoliti glavu kroz prozor sobe, ne bi li vas pozdravile i poželele dobrodošlicu.

Kažu da se one, zapravo, nadaju nekom zalogaju, ali mi verujemo da su im motivi manje materijalni.

Naime,"stado" Rotšildovih žirafa u prepodnevnim i kasnim popodnevnim časovima voli da se "druži" s pripadnicima drugih vrsta, pre nego što se povuče u svoje šumsko utočište.

Smeštaj u Giraffe Manor moguće je rezervisati za noć ili kao deo safari programa.

Nadamo se da ćemo biti u prilici i da reportažno izvestimo o ovom domu životinjica najvećeg srca, a do tad, uživajmo u tuđim iskustvima.

strana 1 od 17761 idi na stranu