Izvor: B92

Kad niste u prilici da se razbacujete, a ne želite da se odreknete predaha van grada, s tankim novčanikom se na putovanju nećete osećati najkomotnije.

Evo nekoliko trikova koje navodi "Baz fid" (Buzz Feed), a koje možete da primenite kako biste potrošili manje nego što mislite da je neophodno.

Ukoliko ste rezervisali smeštaj koji uključuje prenoćište s doručkom, savet je da se dobrano „nadoručkujete“, kako biste duži deo dana po tom pitanju bili mirni.

Foto: depositphotos/belchonock

Način da sačuvate još neku paricu je i da obilaske muzeja i drugih lokalnih atrakcija za koje se karta plaća obavljate u nepopularno doba, kada ove ustanove ulaz naplaćuju po nižoj ceni ili ih ne naplaćuju.

Foto: depositphotos/asimojet

Možete poneti lanč-paketić, kako biste preskočili posete skupim restoranima - a od hodanja ćete ogladneti sigurno brže nego što biste kod kuće.

Foto: depositphotos/peus

Kupite nedeljnu kartu za metro ili autobus - jeftinije ćete proći nego da kupujete jednokratnu ili dnevnu, a sama činjenica da ste već odvojili novac za nju odvratiće vas u trenucima iskušenja - lupićete se po čelu kad dođete na ideju da podignete ruku ne biste li zaustavili taksi vozilo.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.