Izvor: Tanjug

Na sajmu su održani brojni sastanci sa tur-operaterima iz Kine koji se bave balkanskim turističkim tržištem na temu intenziviranja dolazaka kineskih turista.

Turistička organizacija Beograda učestvovala je od 15. do 17. aprila na Međunarodnom sajmu turizma COTTM (China Outbound Travel & Tourism Market) u Pekingu, u okviru regionalne promocije Srbije, Crne Gore i BiH, a pod okriljem Turističke organizacije Srbije.

Beograd je na ovom sajmu predstavljen kao atraktivna evropska "siti brejk" destinacija, sa mnoštvom urbanih sadržaja, bogatom ponudom kulturnih i sportskih manifestacija, saopštio je TOB.

Sa predstavnicima Svetske asocijacije gradova u turizmu WTCF (World Tourism Cities Federation) dogovorena je organizacija studijskog putovanja u Beograd za kineske tur-operatere, kao i organizacija prezentacije turističke ponude Beograda u Kini u drugoj polovini godine.

Nakon tri sajamska dana, organizovana je promocija Srbije, Crne Gore i BiH za kineske agencije i tur-operatore kao poseban događaj.

Turisti iz Kine u 2018. godini beleže rast broja gostiju u Beogradu od 80 odsto i rast od 70 odsto u ostvarenom broju noćenja, u odnosu na 2017. godinu, i na drugom su mestu po brojnosti sa daljom tendencijom rasta.

Osim učešća na Sajmu turizma COTTM 2019 u Pekingu, TOB ove godine planira još jedan promotivni događaj, studijska putovanja u Beograd za kineske tur-operatere i novinare, nastup na sajmu u Šangaju koji se održava u okviru Šangaijskog međunarodnog maratona, kao i suorganizaciju događaja "Dani Beograda u Pekingu".

Osim promotivnih nastupa, TOB će u 2019. godini oformiti i veb-sajt Beograda u Kini radi internet-pozicioniranja Beograda kao turističke destinacije na kineskom tržištu.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.