Foto: depositphotos/mentatdgt
Foto: depositphotos/mentatdgt

Turisti nagrnuli u Srbiju, najbrojniji Kinezi

Podeli

Srbija je destinacija sa drugim najvećim rastom noćenja i dolazaka stranih turista u Evropi u 2018. godini.

Prema izveštaju Evropske turističke komisije (ETC), Srbija je ostvarila najveći porast broja kineskih turista i na prvom je mestu u odnosu na ostale evropske destinacije, sa rastom većim od 100 odsto, saopštila je Turistička organizacija Srbije (TOS).

U analizi Evropske turističke komisije navedeno je da su razlozi za rast od 15 odsto broja stranih turista - bezvizni režim koji Srbija ima sa Kinom kao i intenzivne onlajn kampanje.

Iz TOS-a su istakli da je tokom tih kampanja višestruko uvećana publika koja prati TOS-ove naloge na društvenim mrežama, dok video-sadržaji koji promovišu turističku ponudu Srbije beleže milionske preglede.

Kako je navedeno iz TOS-a, nastavlja se aktivna promocija na kineskom tržištu i od 15. do 17. aprila nastupa na sajmu COTTM u Pekingu.

Precizirano je da će TOS na tom sajmu nastupiti zajedno sa Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore, kako bi se predstavile objedinjene turističke ponude dve zemlje, jer najveći broj kineskih turista, koji dolaze organizovano, žele da obiđu i veći deo regiona.

Broj ostvarenih noćenja turista iz Kine nastavlja da raste i u prva dva meseca ove godine bio je veći 54 odsto nego u istom periodu prošle godine, sapštio je TOS.

Turisti i vernici koji posete baziliku San Ðovani in Laterno u Rimu imaju ovog Uskrsa jedinstvenu priliku da vide, ali i da se popunu Svetim stepenicama, koje su otkrivene prvi put u poslednjih 300 godina, a kojima je, kako se veruje, hodao razapeti Isus do Pontia i Pilata, čoveka koji mu je presudio.

strana 1 od 1923 idi na stranu