Da li je ovo najlepši aerodrom na svetu? FOTO

Podeli

Džuel Čangi (Jewel Changi) je aerodrom u Singapuru koji će svečano biti otvoren sledeće nedelje, a u okviru njega biće i najveći vodopad u zatvorenom prostoru na svetu. Više botanička bašta i oaza prirode nego aerodrom, predstavlja svojevrsni petospratni kompleks sa staklenikom, prodavnicama i parkovima.

Arhitektonski biro Safdi arhitekts predvodio je tim arhitekata i dizajnera koji je radio na njegovom projektovanju. Zgrada je napravljena od stakla, a povezana je sa sistemom gradskog prevoza i direktno sa terminalima putem pešačkih mostova, što predstavlja turističku atrakciju samo po sebi.

Na sve to, u okviru njega nalazi se i Rejn vorteks - 40 metara dugačak vodopad kroz koji protiče oko 10 hiljada galona vode u minuti. Voda se tokom kišne sezone skuplja putem sistema centralnog otvora zgrade. U okviru aerodroma nalazi se i nekoliko manjih vodopada i kanjona.

Turisti i vernici koji posete baziliku San Ðovani in Laterno u Rimu imaju ovog Uskrsa jedinstvenu priliku da vide, ali i da se popunu Svetim stepenicama, koje su otkrivene prvi put u poslednjih 300 godina, a kojima je, kako se veruje, hodao razapeti Isus do Pontia i Pilata, čoveka koji mu je presudio.

strana 1 od 1923 idi na stranu