Pariz / depositphotos.com
Pariz / depositphotos.com

Od aprila nove avio-linije između Srbije i Francuske

Podeli

Pored postojećih letova kompanija Air Serbia i Wiz Air, iz Pariza ka Beogradu će od aprila tri puta nedeljno leteti i Air France, a od juna ASL Airlines dva puta nedeljno, objavljeno na sajtu Turističke organizacije Srbije (TOS).

Takođe, kako se navodi na sajtu TOS-a, Air Serbia uvodi i sezonske letove ka Nici, a Wiz Air će od juna povezati letovima Beograd i drugi po veličini grad u Francuskoj - Lion.

Novim avio-linijama svakako će doprineti, navodi TOS, rast broja francuskih turista u Srbiji - od 2011. godine je skoro udvostručen, a taj pozitivni trend rasta konstatovan je i u ovoj godini.

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u 2018. godini broja francuskih turista porastao je za 18 odsto u odnosu na godinu lane.

Rast dolazaka francuskih turista u Srbiji od 2011. godine je gotovo udvostručen, a njihov dolazak nastavlja se i početkom ove godine, navodi se na sajtu TOS-a.

Povećanju broja turista iz Francuske doprinelo je, kako piše na sajtu, kontinuirano i višegodišnje promovisanje Srbije preko oglašavanja na najposećenijim turističkim portalima, televizijskim spotovima i posebnim reportažama emitovanim na francuskim televizijskim kanalima - TV5 Monde, France 24, France 2, France 5.

Takođe, studijske posete za francuske organizatore putovanja i novinare rezultirali su brojnim objavama u najčitanijim medijima u Francuskoj - Le Monde, Le Figaro, Le Parisien, Libération, Version Femina, Grazia, Madame Figaro...

Osim toga, nakon višegodišnje pauze TOS će u 2019. ponovo nastupiti na vodećem francuskom poslovnom sajmu IFTM Top Resa, početkom oktobra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 18055 idi na stranu