foto: depositphotos.com
foto: depositphotos.com

Ovako izgleda unutrašnjost vozova u Japanu

Podeli

Vozovi su prevozno sredstvo koje se u Japanu najčešće koristi, a turisti su impresionirani njihovim izgledom.

Od 51 vozne stanice sa najviše putnika na svetu, čak 45 se nalazi u Japanu i to nas ne iznenađuje s obzirom na to da se u Japanu tehnologija non stop razvija.

Vozovi u mnogome utiču na život Japanaca, a oni su po mnogo čemu posebni i različiti od ostalih vozova u svetu. Poseban voz naročito je popularan jer putnicima pruža neverovatan komfor i uslugu u čak 6 različitih kategorija. Ovo su samo neke od stvari koje ga izdvajaju od vozova u drugim zemljama.

Sunrise Express. U pitanju je voz sa spavaćim kolima. Čine ga Sunrise Izumo i Sunrise Seto, a saobraća na relaciji Tokio - Okajama gde se ova dva dela razdvajaju i idu u različitim pravcima. Na putu nazad opet se spajaju u istoj tački.

View this post on Instagram

今週も頑張りますよっと #sunriseexpress

A post shared by あじ (@ajitk55) on

Prva klasa

Ovaj voz ima 6 različitih tipova smeštaja. Single Deluxe ili A klasa izgleda veoma udobno za jednu osobu. Ima sto i stolicu, lični lavabo pored kreveta, svetlo i radio, a putnik dobija i sobne papuče, bade mantil i toaletni pribor. Imate osećaj kao da ste u maloj pokretnoj hotelskoj sobi.

Druga klasa

Ovde spadaju Sunrise Twin, Sunrise Single i Sunrise Solo. Namenjeni su dvema osobama i nemaju gore uslove nego A klasa. Imate utisak ka oda putujete u maloj hotelskoj sobi u kojoj ste vi i vaši prijatelji.

Nobinobi

Ovo je poslednja spavajuća deonica. Predstavlja prostor na dva sprata, svaki od putnika je podeljen od drugog pregradom i veoma su udobni za spavanje. Odlično je z aupoznavanje novih ljudi.

Za tuširanje 6 minuta

U vozu postoje toaleti, mašine z aprodaju pića i slatkiša, prostor za pušače i odmaranje. Tuširanje je veoma zanimljivo. Da biste koristili tuš morate da platite, a voda se nakon 6 minuta gasi pa morate da platite ponovo. Nakon upotrebe tuš kabine morate da pritisnete dugme koje pokreće automatsko čišćenje, piše "Telegraf".

strana 1 od 1955 idi na stranu