Izvor: B92

Iako je turizam u Africi u poslednjih nekoliko godina u stalnom porastu, Uganda je tek od prošle godine rešila da se aktivira, pa je tako ovu zemlju u 2018. godini posetilo dva miliona turista.

Ove godine se pak, očekuje tri miliona, a pored nacionalnih parkova, gastronomije i burnog noćnog života Uganda je rešila da promoviše još jednu „atrakciju“.

Ministar turizma Godfri Kivanda predstavio je novi projekat za promociju turizma pod nazivom „Mis oblina“ sa ciljem da se pokažu neverovatni erotski atributi lokalnih žena kako bi se poboljšao imidž zemlje u svetu.

Brojne organizacije su već optužile ministra da žene tretira kao objekte i promoviše seks turizam, a kampanja je prvenstveno uvredljiva za žene koje žive u ovoj zemlji.

Osim toga prestonica Kampala je grad koji nikad ne spava, pa pored vrhunskih restorana, klubova, pabova i prirodnih atrakcija poput gorila, nacionalnih parkova i reke Nil nije ni potrebno promovisati seks-turizam.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.