Izvor: B92

Trik „skriveni grad“ je tradicionalno bio jedna od najbolje čuvanih tajni među putnicima.

U pitanju je podli, ali efikasan trik koji su pametni putnici godinama koristili kako bi uštedeli novac. Međutim, sada je jedna od najvećih avio-kompanija na svetu odlučila da stane na kraj tome i tuži jednog putnika.

Naime, Lufthansa zahteva odštetu od putnika koji je namerno kupio kartu sa presedanjem, ali bez namere da se zaista i ukrca na drugi let.

Šta je „hidden city“?

Recimo da želite da letite iz Beograda do Frankfurta. Imate direktan let po ceni od, na primer 250 evra. Ali, vi možete rezervisati let do Londona i sa presedanjem u Frankfurtu po nižoj ceni i jednostavno se nikada ne ukrcati na drugu etapu leta jer je Frankfurt zapravo vaša krajnja destinacija.

Prešli ste istu udaljenost za mnogo manje novca, a što su letovi duži to je ušteda veća. Putnici će uvek više platiti direktan let.

Stoga, Lufthansa je odlučila i da sudski procesuira putnika koje pokušao da ih prevari za nauk ostalima koji tako nešto razmišljaju.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.