Izvor: B92

Gradonačelnica Rima Virdžinija Rađi najavila je uvođenje novih zabrana jer smatra da će na taj način pomoći zaštiti kvaliteta života u glavnom gradu Italije.

Hrana i piće na ulicama ili penjanje po fontanama samo su neke od stvari koje vam sada mogu prouzrokovati probleme i visoke kazne u Rimu.

Dok su neki od zakona do sada bili na snazi samo neko vreme, sada će postati stalni, a najznačajnija promena se odnosi na prodaju i konzumiranje alkoholnih pića u nekim delovima grada.

Naime, prema novom predlogu, u prodavnicama i na aparatima alkoholno piće neće moći da se kupi u periodu od 22 sata uveče do 7 sati ujutru. Takođe, posle 22 časa biće zabranjeno da se pije na ulici, u javnom prevozu i u parkovima iz staklenih boca, dok će nakon 23 časa zabrana biti pooštrena.

Iako su ovo loše vesti za neke, ima i onih dobrih. Rimljani obučeni u centurione, koji znaju da traže mnogo novca ako ih slikate ili želite sa njima da se slikate, neće više smeti da primaju novac jer će time rizikovati da dobiju kaznu od 400 evra. Takođe, dok su u kostimu, zabranjeno im je da prodaju hranu i vodu.

Odzvonilo je i neautorizovanim turama, pa tako dok čekate u redu za muzej neće vam prilaziti i nuditi ulaz preko reda.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.