foto: getty/ilustracija
foto: getty/ilustracija

Britanka ošamarila policajca na Baliju i završila u zatvoru

Podeli

Britanska turistkinja Auje Takadas (42) zavržila je u zatvoru zato što je u subotu ošamarila imigracionog službenika na aerodromu Ngurah Rai na Baliju u Indoneziji, piše BBC.

Ona je snimljena kako verbalno i fizički napada službenika nakon što je kažnjena zbog ilegalnog boravka u državi, pošto je prekoračila svoju boravišnu vizu za 160 dana.

Turistkinja je proglašena krivom za nasilje nad policajcem nakon što ga je ošamarila po licu i pokušala da mu oduzme pasoš. Njoj preti kazna od šest meseci zatvora za koju tvrdi da je "nepravedna".

Britanka se uputila u Singapur, a radnici na aerodromu na Baliju su je izdvojili zbog provere. Kada je dobila avionsku kartu, službenici su otkrili da joj je viza istekla i rekli su joj da mora da plati kaznu od 3.500 dolara, odnosno 25 dolara za svaki dan ilegalnog boravka u državi.

Ona je počela da viče na službenika, jer je zbog provere i kazne propustila let za Singapur. Vikala je, a zatim ga je i ošamarila, nakon čega je odvedena u imigracioni pritvor u kojem se nalazi od subote.

Tužilaštvo je navelo da nije primenjeno nasilje protiv Britanke i da su morali da je privedu, a iz suda u Denpasaru su saopštili da je Auje Takadas podnela žalbu, naveo je BBC.

Pratite 92Putovanja na Instagramu!

Na Sajmu turizma i pratećim sajmovima opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo, suvenira i vina, koji će u Beogradu pod sloganom "Leto je bliže nego što mislite" biti održani od 21. do 24. februara, biće više od 900 izlagača iz 40 zemalja, od čega na sajmu turizma 650 izlagača iz 38 zemalja.

strana 1 od 1899 idi na stranu