Izvor: Tanjug

Saudijska Arabija je saopštila danas da očekuje da na milijarde dolara bude uloženo u sektor zabave kako bi se poboljšao ugled zemlje i privukli strani turisti a novac domaćih turista ostao u zemlji.

Oni žele da stvore nova radna mesta za mlade Saudijce i unaprede kvalitet života u zemlji u kojoj su bioskopi i koncerti doskoro bili zabranjeni, preneo je Rojters.

Pokretanjem kalendara zabave za 2019. godinu predsedavajući Organa za opštu zabavu (GEA) Turki al Šeik naveo je na desetine događaja kojima se kraljevstvo nada da će biti domaćin ove godine, uključujući auto-trke, predstave...

Al Šeik je izjavio da kraljevstvo ima za cilj da uđe među 10 najboljih globalnih zabavnih destinacija i među četiri vodeće u Aziji, ali nije dao vremenski okvir i konkretne cifre za svoje ciljeve.

Zvaničnici su ranije rekli da reforme imaju za cilj da zadrže do četvrtine od 20 milijardi dolara koje trenutno Saudijci troše godišnje za zabavu u inostranstvu.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.