Lavovi / thinkstock
Lavovi / thinkstock

Samo za prave ljubitelje mačaka: Godišnji odmor u društvu čopora lavova

Podeli

Ukoliko želite inovativno mesto za godišnji odmor, koje definitivno nije ni nalik bilo kom drugom, imamo savršenu destinaciju za vas...

GG Conservation u Harismitu, u Južnoj Africi, nije za one sa slabijim srcem, već je namenjeno ljubiteljima prave i istinske avanture. Pored činjenice da je ovo mesto potencijalna vila u kojoj možete odsesti, posed je dom za čak 77 lavova. Lion House, kako se prigodno zove, predstavlja vrhunsku kuću sa tri spavaće sobe, savršenu za ljubitelje divljeg života.

Ovde možete uživati u prostranom otvorenom dvorištu svakog jutra uz šoljicu kafe i zvuke koje lavovi prave, dok su večeri rezervisane za roštilj ili izležavanje pokraj kamina. Rođena i odrasla u Lidsu, Suzan, direktor ovog mesta kaže: „Jako ste blizu lavovima, na manje od jednog metra, kada stojite pokraj ograde. Od stepeništa, trema ili dvorišta, nalazite se na dva metra od njih. To je kao da živite među njima, kao da ste deo čopora. Svakako, najbolji deo jeste slušanje zvuka lavova uveče, koji vas zaista inspiriše svojom moći i snagom“.

Naravno, bezbednost je ovde najveći prioritet, tako da električne ograde okružuju građevinu. Lavovi su smešteni u svojim kampovima, iza snažnih ograda, što je sve urađenom prema standardima i zakonima“, kaže Suzan.

Takođe, postoji električna ograda i iznad svih kampova, što je urađeno iz predostrožnosti zbog bezbednosti lavova, pošto oni mogu da pređu ogradu ako to požele. Električna ograda će ih blažim šokom zadržati na mestu i bezbedne.

Pored lavova, ovde žive i divlje antilope, zebre, nojevi, impale i druge životinje koje se samo ovde mogu videti. Uz malu dodatnu naknadu, možete uživati i u šetnji kroz obližnji rezervat sa vodičem.

Moramo napomenuti da je GG Conservation neprofitna organizacija, tako da svako bukiranje odmora ovde stvara profit koji je usmeren humanitarnim organizacijama koje se bave zaštitom lavova, piše "Luxlife".

strana 1 od 1955 idi na stranu