Damask / getty
Damask / getty

Jedna od najopasnijih zemalja na svetu se konačno oporavlja za turizam

Podeli

Avio-kompanije iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Omana i Bahreina uskoro će ponovo uvesti direktne letove do Damaska.

Sirija je bila omiljena destinacija svih onih koji su putovali na Bliski istok, a avio-kompanije Oman er, Golf er i Etihad ervejz obustavile su svoje letove ka Damasku 2012. godine zbog građanskog rata koji je počeo u zemlji.

U poslednjih nekoliko meseci sirijska vlada optimistično najavljuje oporavak Damaska, ponovno otvaranje Nacionalnog muzeja, ali i otvaranje stranih konzulata koji su bili zatvoreni šest godina.

Nacionalni muzej je bio zatvoren 2012. godine kada je rat eskalirao, a 300.000 predmeta je sigurno evakuisano i čuvano na tajnim lokacijama.

Antički grad Palmira, nekada najvažniji kulturni centar drevnog sveta, možda će se ponovo otvoriti za turiste ove godine nakon duge rekonstrukcije.

I državne posete su ponovo počele, pa je tako u decembru 2018. godine sudanski predsednik Omar al Bašir postao prvi arapski lider koji je posetio Damask od početka rata.

Pratite 92Putovanja na Instagramu!

Šta nikako ne treba da radite u Turskoj?

Turska je poslednjih godina jedna od najpoželjnijih turističkih destinacija u svetu. Bogata istorija i kultura, brojne znamenitosti, prirodne lepote, dobra hrana...samo su neki od razloga zašto turisti žele da posete ovu zemlju.

strana 1 od 1901 idi na stranu