Golubačka tvrđava / thinkstock
Golubačka tvrđava / thinkstock

Evo koliko će vas koštati profesionalne fotografije sa Golubačke tvrđave

Podeli

Na zvaničnom portalu “Tvrđava Golubački grad“, www.tvrdjavagolubackigrad.rs, nalazi se odluka u kojoj se navodi da je „u okviru Kompleksa ’Tvrđava Golubački grad’ d.o.o. zabranjeno profesionalno fotografisanje i snimanje video-zapisa“.

Naime, profesionalno fotografisanje i snimanje unutar Kompleksa dozvoljeno je samo uz prethodnu pismenu saglasnost Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, Republičkog zavoda za zaštitu spomenika kulture Beograd i D.O.O. „Trđava Golubački grad“.

Ova odluka je stupila na snagu još u avgustu 2018. godine, a to je dovelo i do novih odluka.

Iznos naknade za profesionalno fotografisanje (audio i video snimanja) iznosi po danu i aparatu 4.000 dinara, a zaposleni u „Tvrđava Golubački grad“ su u dužnosti da licu izdaju fiskalni račun.

Odluka je stupila na snagu 3. januara ove godine, a potpisuje je direktorka dr Iskra Maksimović, pa ukoliko se uputite put Golubačke tvrđave i želite da napravite profesionalne fotografije, imajte ovo na umu.

Za obične posetioce slikanje je besplatno, te se odluka odnosi samo na profesionalno fotografisanje svadbi i svečanosti.

strana 1 od 1955 idi na stranu