Izvor: B92

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je danas da sve više turista dolazi u Beograd i da postoji trend povećanja njihovog broja.

Ljudi u svetu sve više putuju i vrlo je važno da se mi kao grad pozicioniramo. Turizam je sve interesantnija privredna grana za sve pa i za nas, a Srbija i Beograd imaju trend povećanja broja turista", rekao je Radojičić za RTS.

Najviše je turista iz Turske, Kine, Rusije, regiona, zapadne Evrope.

Na značaj turizma kao privredne grane ukazuje i činjenica da je svaki deseti Beograđanin zaposlen je u turizmu i ima zaradu od toga.

"Sva ulaganja u Beograd i infrasturkturu na indirektan ili direktan način utiču na razvoj turizma u Beogradu. U krajnoj instanci taj novac koji se zaradi, posle utiče na kvalitet života Beogradajna, što je meni kao gradonačelniku i najvažnije, da u mom mandatu učinim doprinos u tom pravcu", rekao je Radojičić.

On je dodao da će se nadležni i u narednom periodu baviti razvojem Beograda, ali da je važno i da se pošalje poruka da se u Srbiji mogu videti sjajne destinacije.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.