Izvor: B92

Četrdesetpetogodišnji britanski umetnik Pip Holms uhapšen je nakon što je preuzeo paket u kom se nalazio kanabis na indonežanskom ostrvu Bali.

Holms je bio svestan strogih indonežanskih pravila protiv droga, ali je svakako hteo da okuša sreću budući da mu je kanabis bio potreban kako bi ublažio simptome artritisa.

Pred policijom se izjasnio kao povremeni uživalac lakih droga, a ne narko-diler, za šta se dobija smrtna kazna na Baliju.

Kaže da ga je policija naterala da se pojavi na televiziji zajedno sa drugim dilerima droge, što je za BBC opisao kao „nadrealno i bizarno“ iskustvo. Medicinski kanabis je u Velikoj Britaniji legalan, ali na Baliju ipak nije.

“Iako izgleda kao velika nepravda, ja se trenutno ne nalazim u svojoj zemlji, tako da sam sam kriv“, rekao je.

Inače, Holms je stigao na Bali u oktobru kako bi slikao i surfovao, a sada postoji mogućnost da će se suočiti sa zatvorskom kaznom od 15 godina.

Sledeće suđenje je zakazano za januar, a najbolja opcija bi bila da se Holms izjasni kao zavisnik od marihuane, zbog čega će moći da deo kazne provede na rehabilitaciji.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.