Izvor: B92

Jedan Britanac uhapšen je nakon što je krao lozinke od zaposlenih u turističkim agencijama i sam sebi bukirao putovanja u vrednosti od 44 hiljade funti.

Dvadesetosmogodišnji Adam Grifits obilazio je turističke agencije i raspitivao se za cene aranžmana, a pritom pomno pratio šta zaposleni rade i krao im lozinke. On bi se potom ulogovao u njihove sisteme i sebi rezervisao putovanja širom sveta, a još i kačio fotografije na Fejsbuk i hvalio se.

Sebi je tako rezervisao odmor u Burdž al Arabu i let prvom klasom, potom putovanje na Sejšele za sebe i prijatelja, kao i mnoge druge destinacije.

Zanimljivo je da je odbrana na sudu navela da je greškom rezervisao putovanje koje je podrazumevalo samo doručak umesto all-inclusive uslugu, a pošto je nezaposlen i imao je samo jednu funtu kod sebe gladovao je kako bi izdržao do kraja letovanja. Mladić je osuđen na dve i po godine zatvora.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.