Norwegian Cruise Line / getty
Norwegian Cruise Line / getty

Noćna mora mladog para na Kubi: Došli smo u luku, a broda nije bilo

Podeli

Nakon što su proveli dan u kubanskoj prestonici Havani, Kevin Rorer i njegova devojka vratili su se u luku kako bi se ukrcali na brod i nastavili putovanje.

Pre nego što su se iskrcali, osoblje kruzera Norwegian Sky im je reklo da će brod isploviti u pet sati, kao što je i pisalo u programu putovanja, te da se ukrcaju najkasnije do 15:30. Ipak, kada su u navedeno vreme došli u luku zatekli su prizor zbog kojeg im se paralisalo telo – brod je digao sidro i otišao bez njih.

“Užasno smo se uplašili. Bili smo očajni. Razmenili smo novac i uzeli taksi do aerodroma. Došli smo tamo da bi nam u Amerikan erlajnsu rekli da ne mogu da prihvate našu kreditnu karticu i da karte iznose 472 pezosa. Nismo imali toliko novca“, rekao je Kevin u žalbi brodskoj kompaniji.

Srećom, uspeli su nekako da se skrpe za dve karte i vrate se kući. Nažalost, svoje putovanje su morali da skrate, ali ostaje nejasnoća zašto je brod odlučio da krene ranije i to bez njih u stranoj zemlji.

Uprkos besu računali su na to da će im kompanija refundirati novac, a potom su saznali da je kruzer Norwegian odlučio da promeni program bez ikakve namere da o tome obavesti putnike na vreme.

S obzirom na to da su putovanje uplatili preko turističke agencije, ispostavilo se da se pismo osoblja o promeni termina nalazilo u njihovoj kabini dok su se oni šetali Havanom. U pismu je pisalo da treba da se ukrcaju već u 13:30.

Zbog propusta kompanije koja je obavestila putnike isti dan Kevin i njegova devojka nisu ni mogli da znaju kada brod kreće, a turistička agencija preko koje su uplatili takođe nije imala pojma o promenama.

Još je zanimljivije to da brodska kompanija pri uplati aranžmana napominje da zadržava pravo promene programa tokom puta, pa se i u saoštenju za javnost ograđuju i ne žele da snose troškove „njihove nepažnje“.

Par je unajmio advokata i slučaj će završiti pred sudom.

Pratite 92Putovanja na Instagramu!

Na Sajmu turizma i pratećim sajmovima opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo, suvenira i vina, koji će u Beogradu pod sloganom "Leto je bliže nego što mislite" biti održani od 21. do 24. februara, biće više od 900 izlagača iz 40 zemalja, od čega na sajmu turizma 650 izlagača iz 38 zemalja.

strana 1 od 1900 idi na stranu