Izvor: B92

Nakon što su proveli dan u kubanskoj prestonici Havani, Kevin Rorer i njegova devojka vratili su se u luku kako bi se ukrcali na brod i nastavili putovanje.

Pre nego što su se iskrcali, osoblje kruzera Norwegian Sky im je reklo da će brod isploviti u pet sati, kao što je i pisalo u programu putovanja, te da se ukrcaju najkasnije do 15:30. Ipak, kada su u navedeno vreme došli u luku zatekli su prizor zbog kojeg im se paralisalo telo – brod je digao sidro i otišao bez njih.

“Užasno smo se uplašili. Bili smo očajni. Razmenili smo novac i uzeli taksi do aerodroma. Došli smo tamo da bi nam u Amerikan erlajnsu rekli da ne mogu da prihvate našu kreditnu karticu i da karte iznose 472 pezosa. Nismo imali toliko novca“, rekao je Kevin u žalbi brodskoj kompaniji.

Srećom, uspeli su nekako da se skrpe za dve karte i vrate se kući. Nažalost, svoje putovanje su morali da skrate, ali ostaje nejasnoća zašto je brod odlučio da krene ranije i to bez njih u stranoj zemlji.

Uprkos besu računali su na to da će im kompanija refundirati novac, a potom su saznali da je kruzer Norwegian odlučio da promeni program bez ikakve namere da o tome obavesti putnike na vreme.

S obzirom na to da su putovanje uplatili preko turističke agencije, ispostavilo se da se pismo osoblja o promeni termina nalazilo u njihovoj kabini dok su se oni šetali Havanom. U pismu je pisalo da treba da se ukrcaju već u 13:30.

Zbog propusta kompanije koja je obavestila putnike isti dan Kevin i njegova devojka nisu ni mogli da znaju kada brod kreće, a turistička agencija preko koje su uplatili takođe nije imala pojma o promenama.

Još je zanimljivije to da brodska kompanija pri uplati aranžmana napominje da zadržava pravo promene programa tokom puta, pa se i u saoštenju za javnost ograđuju i ne žele da snose troškove „njihove nepažnje“.

Par je unajmio advokata i slučaj će završiti pred sudom.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.