Izvor: B92

Najveća opasnost za putnike je ono za šta nemaju ni pojma da je opasno. Svi se možemo složiti da treba izbegavati ratne zone, pretrpane trajekte ili epidemije. Ali, šta je sa zemljom koja je nedavno doživela teroristički napad?

Statistički govoreći neće vam ništa biti ako je posetite. Bolje je otići na isto mesto, ali iznajmiti bolji automobil, a u nastavku ćemo vam objasniti i zašto.

Statistike pokazuju da jako mali procenat turista pogine u terorističkim napadima. Kako navodi američki Stejt dipartment, samo četiri američka državljanina poginula su u terorističkim napadima od januara do juna 2018. godine. Svi su poginuli isti dan u hotelu Intercontinental u Kabulu u Avganistanu. Složićete se da se nisu nalazili na bezbednoj lokaciji.

Ipak, postoji nešto što ubija turiste više od terorizma. Neispravne kočnice! Čak 81 Amerikanac je u istom periodu poginuo od Australije preko Makedonije do Gvadalahare u saobraćajnim nesrećama koje su izazvale neispravne kočnice. Na drugom mestu kao uzrok smrti turista navodi se davljenje, pa je tako 71 Amerikanac preminuo na taj način.

Ukoliko želite da zaista smanjite rizik na putu obavezno imajte na umu da iznajmite dobro, a ne najjeftnije vozilo, kao i izbegnete vožnju sumnjivim prevoznim sredstvima na određenoj destinaciji. Takođe, nemojte plivati na mestima gde nema spasilačke službe, a definitivno ne tamo gde ćete to činiti na sopstvenu odgovornost.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.