Izvor: B92

Iako se januar i februar smatraju „najmirnijim“ mesecima u godini, kada uglavnom odmaramo kod kuće, mi imamo nekoliko predloga gde biste mogli da putujete i gde je baš tada „sezona“.

Januar

Brisel / thinkstock

Brisel i Briž

Sa svojim pop-up izgledom Brisel i Briž imaju neku posebnu vrstu magije zimi. Uživajte u snežnom ambijentu i zaboravite na hladnoću dok ispijate belgijsku toplu čokoladu.

Salcburg

Ako ste u potrazi za idealnim ski-rizorstom onda se uputite u Šladming koji se nalazi samo 60 minuta od aerodroma u Salcburgu. U pitanju je mali komadić alpskog raja do kojeg se veoma lako stiže sa glavne železničke stanice u Salcburgu, a i autobusi kreću ka Šladmingu na svakih deset minuta.

Lanzarote

Prosečna temperatura u januaru 18 stepeni. Šetnja čuvenim Vatrenim planinama, vulkanski pejzaž i mnogo vitamina D. Već se pakujete?

Amsterdam

Amsterdam

U januaru se u Amsterdamu održava Light festival celonoćna izložba svetlosnih skulptura i drugih umetničkih dela i do sve duž poznatih kanala. Lepo je doživeti Amsterdam kao lokalac, a upravo za to imate priliku u januaru.

Februar

Venecija / thinkstock

Venecija

Venecija je aktuelna tokom čitave godine, ali čuveni karneval se održava baš u februaru, pa je tada pravo vreme da je posetite.

Verona

Ako vam se ne ide u Veneciju, Pariz ili Rim jer želite da izbegnete gužve onda se uputite u prelepu Veronu i obiđite kuću koja je inspirisala Šekspirovo čuveno delo „Romeo i Julija“.

Sofia

Na samo 10 kilometara od centra Sofije nalazi se planina Vitoša koja će vam pružiti savršene uslove za zimovanje. Kao jedna od evropskih najjeftnijih destinacija, Bugarska će vam dati odličnu vrednost za uloženi novac. A još ako uzmete u obzir da se na pedalj od zimovališta nalazi i Sofija imaćete još bolju kombinaciju planine i grada.

Tenerife

Tenerife

Zašto putovati čak do Rio de Žaneira kada imate tradicionalan Santa Kruz karneval na Tenerifama, gde ćete doživeti ekstravagntne maske i mnogo boja. Festival se održava u februaru kada je pravo vreme za Tenerife.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.