Budva / thinsktock
Budva / thinsktock

Delatnost u kojoj su Srbija i Crna Gora i dalje ujedinjene

Podeli

Turistička organizacija opštine Budva saopštila je da predstavlja turističku ponudu na međunarodnoj berzi turizma CITM 2018, koja se održava u Šangaju, od 16. do 18. novembra.

Na sajmu učestvuju u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom , Ministarstvom održivog razvoja i turizma Crne Gore, turističkom privredom i strateškim partnerima.

Ponuda se na ovom sajmu predstavlja, pod brendom “Wild Soul of Europe”, u saradnji turističkih organizacija Crne Gore i Srbije, što se, kako navodi, ; pokazalo dobrim modelom, imajući u vidu specifičnost kineskog tržišta i navike kineskih turista da prilikom svog putovanja posete što veći broj zemalja koje su geografski bliske.

Crna Gora, kako dodaju, poslednjih godina beleži značajan rast kada su u pitanju dolasci, ali i noćenja sa tržišta Kine.

Tokom 2017. godine Crnu Goru je posetilo oko 24.000 kineskih turista, što je udvostručen broj poseta u odnosu na prethodnu godinu. Ostvareno je 34.000 noćenja, što je takođe skoro dvostruko uvećanje u odnosu na uporedni period.

Prema zvaničnim statističkim podacima Nacionalne turističke organizacije od početka godine do kraja septembra ove godine u hotelima zabežen rast broja turista iz Kine od oko 65 odsto, kao i rast broja noćenja od oko 51 odsto u poređenju sa istim prošlogodišnjim periodom.

Predstavnici Crne Gore na sajmu su razgovarali sa brojnim turoperatorima i agentima iz Kine, o mogućnostima privlačenja većeg broja kineskih turista, liberalizacije viznog režima za individualna putovanja, povezivanja sa turoperatorima iz Crne Gore.

CITM je jedna od najznačajnijih berzi turizma u Aziji, koja okuplja preko 2.300 izlagača iz različitih zemalja sveta. Na sajmu se očekuje posjeta preko 800 specijalizovanih međunarodnih kupaca iz oblasti turizma iz više od 100 zemalja.

Pratite 92Putovanja na Instagramu!

Najbolji hotel za istraživanje Njujorka

Smešten u predivnoj građevini u stilu Beaux Arts, the Benjamin hotel prošao je kroz proces renoviranja u proteklih nekoliko godina i sada je jedno od najboljih mesta koje vam mogu biti početna tačka za istraživanje Menhetna.

strana 1 od 1913 idi na stranu