Izvor: B92

Turistička organizacija opštine Budva saopštila je da predstavlja turističku ponudu na međunarodnoj berzi turizma CITM 2018, koja se održava u Šangaju, od 16. do 18. novembra.

Na sajmu učestvuju u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom , Ministarstvom održivog razvoja i turizma Crne Gore, turističkom privredom i strateškim partnerima.

Ponuda se na ovom sajmu predstavlja, pod brendom “Wild Soul of Europe”, u saradnji turističkih organizacija Crne Gore i Srbije, što se, kako navodi, ; pokazalo dobrim modelom, imajući u vidu specifičnost kineskog tržišta i navike kineskih turista da prilikom svog putovanja posete što veći broj zemalja koje su geografski bliske.

Crna Gora, kako dodaju, poslednjih godina beleži značajan rast kada su u pitanju dolasci, ali i noćenja sa tržišta Kine.

Tokom 2017. godine Crnu Goru je posetilo oko 24.000 kineskih turista, što je udvostručen broj poseta u odnosu na prethodnu godinu. Ostvareno je 34.000 noćenja, što je takođe skoro dvostruko uvećanje u odnosu na uporedni period.

Prema zvaničnim statističkim podacima Nacionalne turističke organizacije od početka godine do kraja septembra ove godine u hotelima zabežen rast broja turista iz Kine od oko 65 odsto, kao i rast broja noćenja od oko 51 odsto u poređenju sa istim prošlogodišnjim periodom.

Predstavnici Crne Gore na sajmu su razgovarali sa brojnim turoperatorima i agentima iz Kine, o mogućnostima privlačenja većeg broja kineskih turista, liberalizacije viznog režima za individualna putovanja, povezivanja sa turoperatorima iz Crne Gore.

CITM je jedna od najznačajnijih berzi turizma u Aziji, koja okuplja preko 2.300 izlagača iz različitih zemalja sveta. Na sajmu se očekuje posjeta preko 800 specijalizovanih međunarodnih kupaca iz oblasti turizma iz više od 100 zemalja.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.