Baku / thinkstock
Baku / thinkstock

Zemlja koja vas moli da joj pružite drugu šansu

Podeli

Azerbejdžan je jedna od najbrže rastućih turističkih destinacija na svetu, ali i dalje se ne nalazi na listi aktivnih putnika. Sada, ova zemlja moli sve svetske putnike da joj pruže „drugu šansu“ i razmisle o dolasku.

Turistička organizacija Azerbejdžana lansirala je novu kampanju „Take a Look“ koja ima za cilj da udvostruči broj turista u ovoj zemlji do 2023. godine.

Prošle godine Azerbejdžan je predstavio onlajn vizni sistem kako bi turisti iz 81 zemlje lakše mogli da se prijave za jednomesečnu vizu.

Azerbejdžan će posebno biti popularan sledeće godine zbog sportskih događaja koji se u njemu odvijaju – Formula 1 Gran Pri i UEFA Evropska liga u fudbalu.

Inače, u Azerbejdžanu trenutno traje ekonomski bum zahvaljujući naftnoj industriji, a prestonica Baku naziva se i novim Dubaijem zahvaljujući neboderima i modernoj gradnji koja je izmenila izgled grada.

S druge strane, narod Azerbejdžana je neverovatno gostoprimljiv i rado deli svoju kulturu sa strancima, pa je lep boravak u ovoj zemlji zagarantovan.

strana 1 od 1955 idi na stranu