Izvor: B92

Ukoliko volite da putujete ali za prosečno putovanje morate da štedite minimum godinu dana predstavljamo vam sedam destinacija koje možete posetiti i uštedeti.

Ako ste se pitali kada je najbolje vreme da posetite Ohrid, Varšavu ili Atinu, istraživanje internet stranice za pretraživanje hotela Trivago je otkrilo najbolje periode u godini za putovanje.

Oni su uporedili prosečne cene dvokrevetne sobe, i došli do sledećih rezultata.

Budimpešta, Mađarska

Glavni grad susedne Mađarske i takozvanu kraljica Dunava je najbolje posetiti u februaru mesecu. Grad koji spaja brdoviti Budim i nisku Peštu, protkan mostovima i plavetnilom Dunava, krije se na samo nekoliko sati vožnje od Beograda i Novog Sada.

Ohrid, Makedonija

Biser Makedonije i jedno od najlepših jezera u regiji. Poznato po prelepoj prirodi, gastronomskoj ponudi ali i dobrim zabavama. Grad koji nosi epitet Balkanskog Jerusalima, zbog legendi o 365 manastira, koliko ima i dana u godini. Ako želite da uštedite budžet posetite ga na proleće, u martu mesecu.

Riga, Letonija

Glavni grad Letonije, i biser Baltika. Izuzetna arhitektura koja se uzdiže nadomak ušća reke Daugave. Grad koji je pod zaštitom UNESCO kulturne baštine, zahvaljujući bogatoj istoriji, koja se prožima ulicama. Najpovoljniji mesec za putovanje u ovu destinaciju je februar.

Riga, foto: Thinkstock

Granada, Španija

Španska klima je nadaleko poznata, naročito ako odputujete u sunčanu Andaluziju bićete svedok obilja sunčanih dana. Granada pruža idealan spoj mediterana i planinske klime, spajajući Sredozemno more i čuvenu Sijera Nevadu. Muzej Alhambra je svakako nezaobilazana znamenitost, koja će upotpuniti vašu posetu. Savet Trivaga je da putuje u avgustu, pred sam kraj leta.

Varšava, Poljska

Varšava nije samo glavni grad Poljske, već i njeno najveće kulturno, istorijsko i naučno središte. Za poneke tmuran grad, ali kada ga pobliže upoznate, uživaćete u mnogobronijm restoranima, barovima i uličnim predstavama. Posetite je takođe u avgustu i uštedite novac.

Foto: Thinkstock

Atina, Grčka

Kolevka antičke kulture i rodno mesto čuvenog Sokrata. Grad posvećen boginji Atini, koji krasi beli Akprolj. Sa preko 3000 godina starom istorijom, je početna tačka zapadne civilizacije i mesto koje svakako vredi posetiti za dozu kulture. A najbolji mesec kada ćete moći da ostvarite popuste u hotelima je svakako decembar.

Bohinj, Slovenija

Najveće slovenačko jezero, koje se krije u samoj dolini pompoznih Alpa. Možda malo u senci bledskog jezera, ali svakako odiše svežinom netaknute prirode. Idilično mesto za kraći vikend predah ili sportske aktivnosti, posebno u martu mesecu kada su cene hotelskih soba nešto niže.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.