Izvor: B92

Postoji nešto neobjašnjivo interesantno u tumačenju ponašanja serijskih ubica i istinitih krimi priča. Verovali ili ne, sada postoji čitava grana turizma koja se posvetila posvetila ponašanju serijskih ubistva, pa tako u SAD možete platiti i ture i obići stvarne lokacije na kojima su ubijali.

Čikago

H.H. Holms smatra se prvim serijskim ubicom u Americi, pa koje je bolje mesto da započnete svoj put nego obilascima mesta zločina. Holms je ubijao 1893. tokom Svetskog sajma. Voleo je da ubija uvek na istom mestu. Iako ta građevina više ne postoji, lokacija je deo ture.

Los Anđeles

Putem porodice Menson. Fokus je na ubicama i žrtvama pre i posle zločina. Svaka tura uključuje audio zapise ubica u kojima opisuju svoje delo, diskusiju o motivima, obilazak lokacija gde su žrtve imale poslednju večeru, ali i mesta na kojima su se nakon zločina uništavali dokaze.

Milvoki

The Cream City Cannibal tura koja je opisana sledećim rečima – „Ova tura je toliko užasna, da je čak i banovana na Gruponu (sajt za prodaju) – dva puta!“

Tura se bavi ubistvima Džefrija Damera devedesetih koji je oduzeo živote 17 muškaraca, među kojima je bilo i dečaka. Tura prati korake sedam ubistava i traje 75 minuta. Uključuje razgovore o jezivim detaljima ubistava i jedenju čoveka, Damerovo psihološko stanje, itd. Inače, mnogo stanovnika Milvokija kritikuje ovu turu koja ulazi u svoju šestu godinu postojanja, zbog nepoštovanja porodica žrtvi.

San Francisko

Zodiac Killer je petosatna tura koja hronološki vodi do sedam lokaliteta. Preko Golden gejt mosta, preko doline Nape, i konačno nazad u grad. Ovo je jedna od najpoznatijih nerešenih misterija. Nije ni poznato tačno ni za koliko žrtvi je odgovoran Zodijak ubica, ali je vrlo verovatno da prve dve datiraju od 4. juna 1963. godine kada je dvoje srednjoškolaca iz Kalifornije ubijeno na plaži.

Embed from Getty Images

Masačusets

The Beacon Hill Crime Tour obuhvata dva poznata slučaja – bostonskog davitelja i ubistva koje je izvršio profesor sa Harvarda Džon Vebster. Višesatna šetnja dovodi ljude do mesta zločina na kojima je objašnjavaju istorijske činjenice što o samim lokalitetima, što o detaljima zločina.

Ajova

Ako vam ovo nije dovoljno, najjezivija tura je definitivno u kući u kojoj je ubijeno osmoro ljudi. Godine 1912. Josif Mur, njegova porodica i dva gosta isečeni su na smrt u sopstvenoj kući. Identitet ubice je i danas nepoznat, ali legenda kaže da duhovi žrtvi i dalje koračaju hodnicima, kao i da je prijavljen veliki broj paranormalnih aktivnosti, pa tako navodno postoje audio i video zapisi. Prava atrakcija je da prespavate u ovoj kući – čik ako smete!

Klivlend

Trinaest obezgljavljenih tela pronađeno je u Klivlendu između 1935. i 1938. godine. Ko god da je to uradio nikada nije pronađen, uprkos tome što je čuveni Eliot Nes takođe radio na ovom slučaju. Tura posvećena „Ludom koljaču“ traje nekoliko sati i rekonstruiše situacije i nudi vam mogućnost da sami kreirate profil ubice.

London

Sigurno i najpoznatiji serijski ubica na svetu ima svoju turu – Džek Trbosek, pa tako pri poseti Londonu možete uplatiti turu i krenuti ulicama kojima je hodao i on, te pokušati i vi da rešite najpoznatiju zagonetku Londona, koja više od jednog veka ostaje nerešena.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.