Izvor: B92

Vlada Južnoafričke Republike odlučila je da pojednostavi apliciranje za vizu kako bi povećala broj turista. Inače, ovo je zemlja koja ima najstrože vizne zahteve čak i za decu.

Nove mere su serija inicijativa predsednika Sirila Ramafoze koje je najavio u petak kako bi podstakao ekonomski rast zemlje.

Turisti na koje Južnoafrička Republika cilja su oni iz Indije i Kine, najbrže rastućih tržišta. Čak 130 miliona Kineza godišnje putuje u inostranstvo dok se u Indiji veruje da će 50 miliona stanovnika ove zemlje putovati globalno do 2020. godine.

S druge strane, broj turista u Južnoafričkoj Republici opao je za 1,5 odsto u odnosu na prošlu godinu. Jedan od glavnih razloga jesu vizni zahtevi za decu, tačnije da dete mora obavezno ići u pratnji jednog roditelja, kao i da se priloži izvod iz matične knjige rođenih oba roditelja. Mere koje su 2014. godine uvedene imale su za cilj da smanje dečiji trafiking, ali umesto toga smanjile su broj turista koji posećuje ovu zemlju.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.