Kraljevska porodica / epa / stringer
Kraljevska porodica / epa / stringer

Nećete ni pretpostaviti ko najviše putuje u kraljevskoj porodici

Podeli

Kada ste član britanske kraljevske porodice ne ostaje vam previše vremena za lenčarenje zbog brojnih zvaničnih obaveza koje članovi ove porodice moraju svakodnevno da ispunjavaju.

Analizom 3.638 dužnosti koje je kraljevska porodica imala u 2017. godini ispostavilo se da je princ Čarls putovao najviše od svih članova porodice i ispunio samostalno čak 172 putovanja.

Princ je obišao Indiju, Singapur, Bruneje Darusalam, Maleziju i Australiju. Pojavio se i u Vatikanu gde se susreo sa papa Franjom. Zapravo da biste bolje shvatili njegova putovanja godišnje Britaniju koštaju tačno milion funti.

Njegova supruga, vojvotkinja od Kornvela, ima strah od letenja, ali je i pored toga uspela da ispuni 90 prekookeanskih obaveza i 145 kratkih putovanja po domovini.

S druge strane, najmanje je putovala kraljica Elizabeta, ali je zato obavila 296 kraljevskih dužnosti u domovini.

Turisti i vernici koji posete baziliku San Ðovani in Laterno u Rimu imaju ovog Uskrsa jedinstvenu priliku da vide, ali i da se popunu Svetim stepenicama, koje su otkrivene prvi put u poslednjih 300 godina, a kojima je, kako se veruje, hodao razapeti Isus do Pontia i Pilata, čoveka koji mu je presudio.

strana 1 od 1923 idi na stranu