Krf / thinkstock
Krf / thinkstock

Britanske turistkinje zbog neslane šale završile u grčkom zatvoru

Podeli

Dve britanske turistkinje izjavile su da ih je grčka policija skinula do kože i zaključala u krvavu zatvorsku ćeliju na Krfu nakon što su jednom Grku na plaži sakrile odeću radi šale.

Šona Koks i Viki Albon iz Eseksa mesecima su štedele za put u Grčku kada je jedna, za njih, bezopasna šala pošla po zlu.

Dvadesetogodišnjakinje su se našle sa grupom mladića na plaži, a posle nekoliko sati u društvu, jednom od njih su sakrile odeću ispod susedne ležaljke kada je otišao na kupanje.

On ih je prijavio policiji za krađu, koja ih je potom uhapsila i odvela u stanicu gde su, kako tvrde, provele 24 časa bez hrane i platile 1.600 funti za troškove kazne i još 400 funti za Roleks sat koji je bio među stvarima.

Navodno policiji je rečeno da su stvari, uključujući i Roleks izgubljene, te da su ih dve Britanke ukrale.

“Rekao je svojim prijateljima da me je pratio do hotela i da me je video kako nosim njegove stvari i sat. To je bila kompletna laž. Nismo takle njegove stvari niti nas je iko pratio“, rekla je Viki.

Devojke su se žalile britanskoj ambasadi da su im ugrožena osnovna ljudska prava jer su uslovi u zatvorskoj ćeliji u kojoj su provele ceo dan bili nehumani.

“Naša priča je upozorenje svima pre nego što otputuju u Grčku. Možda je lepa destinacija za letovanje, ali ako upadnete u nevolju i zatreba vam pomoć, ovako će vas tretirati“, zaključuje jedna od dve devojke.

strana 1 od 1956 idi na stranu