Valeta / thinkstock
Valeta / thinkstock

Pasoš ove zemlje je novi statusni simbol među bogatašima

Podeli

Najnoviji statusni simbol bogataša širom sveta je, verovali ili ne, pasoš jedne zemlje.

Naime, šarmantna mediteranska destinacija koja nudi jedinstvene plaže, lepo vreme i opušten način života jedna je od najtraženijih među bogatašima koji masovno apliciraju za njen pasoš.

Pasoš Malte, koja je deo Evropske unije, daje vam privilegiju da bez vize putujete u 182 zemlje.

Osim toga, Malta ne nameće takse na njihove prihode, pokretnu i nepokretnu imovinu i naplaćuje samo 15 odsto poreza na novac koji je unet u zemlju.

“Ako imate jahtu i dva aviona, sledeće što vam je potrebno jeste pasoš Malte“, kaže Kristijan Kalin, direktor kompanije “Henley & Partners“. – “To je poslednji statusni simbol. Imamo klijente koji jednostavno vole u svojoj kolekciji da imaju pasoše različitih zemalja.“

Komino / thinkstock
Komino / thinkstock

Malta je jedna od 10 zemalja na svetu koja dozvoljava strancima da kupe državljanstvo, tačnije da investiraju novac i doprinesu razvoju zemlje u zamenu za državljanstvo.

Zanimljivo je da je pasoš Malte jeftiniji od austrijskog i kiparskog pasoša za skoro milion i po evra i košta „samo“ 1,25 miliona evra.

Akcija „kupite pasoš“ prirodno, privukla je najviše Rusa, a Malti donela preko 700 investitora i 960 miliona evra.

Pratite 92Putovanja na Instagramu!

Na Sajmu turizma 650 izlagača iz 39 zemalja

Na Sajmu turizma i pratećim sajmovima opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo, suvenira i vina, koji će u Beogradu pod sloganom "Leto je bliže nego što mislite" biti održani od 21. do 24. februara, biće više od 900 izlagača iz 40 zemalja, od čega na sajmu turizma 650 izlagača iz 38 zemalja.

strana 1 od 1899 idi na stranu