Izvor: B92

Skoro 60 godina ostrvo Mistik okuplja glamurozne džet-setere, među kojima su članovi kraljevskih porodica, muzičari i tajkuni. Ostrvo se proteže na oko 4.000 kvadratnih metara u Karibima, gde obezbeđuje potpunu privatnost svojim gostima.

Iako je ostrvo trebalo da ostane „tajna“, priče o događajima koji su se ovde odigrali nekada bi završile na naslovnim stranama svih novina. Bilo je tu afera i sa koktelima, ali i među članovima džet-seta.

Sve je počelo kada je princeza Margaret počela da izbegava svoje obaveze i sve češće beži iz Bakingemske palate u petosobnu vilu koju joj je poklonio prijatelj, ali i prvobitni vlasnik ostrva lord Kolin Tenant.

foto: thinkstock

Naime, Tenant je kupio ostrvo od države Sent Vinset i Grenadini za samo 126.000 dolara u nameri da stvori slobodan raj za njegove aristokratske prijatelje, uključujući i princezu. Paparaci nikako nisu bili dobrodošli.

A to je i značilo žurke bez ikakvih posledica po princezu, mesto na kome je mogla da bude ono što jeste. Te žurke su i privukle Mika Džegera da kupi vilu na ostrvu, a njegova odluka kasnije je uticala i na Dejvida Bouvija.

Princeza i njeni prijatelji su davno otišli sa ostrva, ali njihova energija i kuće su i dalje tu. Čak je i ostrvo zadržalo prvobitnu divljnu u topografiji seoskih puteva i nenašminkanih plaža.

Ostrvo i danas posećuju A-listeri poput Šanaje Tvejn, Brajana Adamsa, Džada Loua, Toma Forda, Hilfingera i naravno, princa Vilijama i Kejt Mildton. Ono što je važno jeste da se zadrži jednostavnost i privatnost na ostrvu, pa tako postoji samo 100 vila, a svaki vlasnik je deo kompanije Mistik, koja predstavlja ostrvsku vlast. Postoje samo dva mala hotela, nekoliko butika i koktel-bar.

foto: thinkstock

Da biste stigli do ostrva Mistik, morate doći do Sent Lucije ili Barbardosa, pa kupiti avionsku kartu kompanije Mistik koja prevozi turiste do ostrva. Čim stignete možete potražiti sobu u hotelu Cotton House ili prethodno iznajmiti jednu od pomenutih vila. Ipak, pomenuti hotel je najbolji za one koji su prvi put na ostrvu. Ima 18 soba, a tu ćete i najbrže dobiti krevet, pošto je za vile aktuelna lista čekanja. Drugi i manji hotel je Firefly i nalazi se na manjem brdu. Ima sedam individualno dizajniranih soba i gleda na magični zaliv Britanija.

Koliko košta ovo zadovoljstvo?

„Samo“ 598 evra košta noć u dvokrevetnoj sobi u hotelu Firefly.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.