DIA / thinkstock
DIA / thinkstock

Kontroverzni aerodrom za koji se vezuju teorije zavere još od 1995.

Podeli

Još od 1995. godine kada se otvorio Internacionalni aerodrom u Denveru, teorije zavere o skrivenom bunkeru Iluminata ne prestaju da zaokupljaju pažnju javnosti.

Dok prilazite aerodromu dočekaće vas masivna statua besnog konja, Blue Mustang, a priča je postala još jezivija kada je skulptor Luj Himenez preminuo 2006. godine nakon što je sa nje pao i presekao arteriju na nozi.

Unutar terminala slična ikonografija se nastavlja – ratovi, apokalipse, religija, šta god poželite da se uplašite.

Aerodrom koji se nalazi na 40 kilometara od grada je ogroman, a njegova izgradnja je koštala čak 2 milijarde dolara. Pre njegove izgradnje Denver je imao aerodrom Stapleton, pa nikome nije jasno zašto je novi izgrađen što je samo podgrejalo glasine o nameri da se što bolje sakrije bunker iluminata.

A čini se kao da osoblju aerodroma to i odgovara, pa je tako na nekim zidovima ispisano „Šta se nalazi iza ovog zida?“, “Izgradnja ili prikrivanje?“, “Da, čuvamo neke tajne“ i sl.

Bilo da se na ovom aerodromu zaista kriju kancelarije iluminata ili je sve samo jedna dobro osmiljena kampanja, Internacionalni aerodrom u Denveru beleži porast turista, ali i letova. Pitamo se zašto...

Pratite 92Putovanja na Instagramu!

Na Sajmu turizma i pratećim sajmovima opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo, suvenira i vina, koji će u Beogradu pod sloganom "Leto je bliže nego što mislite" biti održani od 21. do 24. februara, biće više od 900 izlagača iz 40 zemalja, od čega na sajmu turizma 650 izlagača iz 38 zemalja.

strana 1 od 1900 idi na stranu