DIA / thinkstock
DIA / thinkstock

Kontroverzni aerodrom za koji se vezuju teorije zavere još od 1995.

Podeli

Još od 1995. godine kada se otvorio Internacionalni aerodrom u Denveru, teorije zavere o skrivenom bunkeru Iluminata ne prestaju da zaokupljaju pažnju javnosti.

Dok prilazite aerodromu dočekaće vas masivna statua besnog konja, Blue Mustang, a priča je postala još jezivija kada je skulptor Luj Himenez preminuo 2006. godine nakon što je sa nje pao i presekao arteriju na nozi.

Unutar terminala slična ikonografija se nastavlja – ratovi, apokalipse, religija, šta god poželite da se uplašite.

Aerodrom koji se nalazi na 40 kilometara od grada je ogroman, a njegova izgradnja je koštala čak 2 milijarde dolara. Pre njegove izgradnje Denver je imao aerodrom Stapleton, pa nikome nije jasno zašto je novi izgrađen što je samo podgrejalo glasine o nameri da se što bolje sakrije bunker iluminata.

A čini se kao da osoblju aerodroma to i odgovara, pa je tako na nekim zidovima ispisano „Šta se nalazi iza ovog zida?“, “Izgradnja ili prikrivanje?“, “Da, čuvamo neke tajne“ i sl.

Bilo da se na ovom aerodromu zaista kriju kancelarije iluminata ili je sve samo jedna dobro osmiljena kampanja, Internacionalni aerodrom u Denveru beleži porast turista, ali i letova. Pitamo se zašto...

strana 1 od 41 idi na stranu