Positano, Italija / thinkstock
Positano, Italija / thinkstock

Šest destinacija u Italiji koje svako barem jednom treba da poseti

Podeli

Italija je raj za svaki tip putnika. Šarmantni, živopisni, avanturistički, istorijski gradovi... Zapravo, najteži deo puta je odabrati gde da odete. Pročitajte u nastavku koja mesta za života ne treba propustiti u Italiji.

Ćinkve tere – šarm starog sveta

Borgo Antiko / thinkstock
Borgo Antiko / thinkstock

Ovo fotogenično parče zemlje je i dom jednog od najvećih nacionalnih parkova u Italiji. Borgo Antiko je jedno od najromantičnijih mesta na ovoj rivijeri. Prepun restorana, štandova sa sladoledima, crkvama, trgovima, Borgo Antiko je obavezno stajalište na vašem putu po severnoj Italiji. Isprobajte lokalna i egzotična vina i sireve, ma nećete poželeti da odete!

Rim – gde svi putevi vode

Fontana di Trevi, Rim / thinkstock
Fontana di Trevi, Rim / thinkstock

Rim nije izgrađen za dan i trebaće vam više od jednog dana da osetite ovaj vanvremenski grad. Pravi kolaž trgova, pijaca i istorijskih znamenitosti od neprocenjive vrednosti. Ubacite novčić u Fontanu di Trevi, divite se Koloseumu i uživajte u savršenom espresu ili sladoledu pre nego što popodne provedete u kupovini u Kampo de Fioriju ili Ulici Veneto. Razmislite i o turi „Wake up the Vatican“ tokom koje ćete obići najposećeniji lokalitet Vatikan.

Firenca – prestonica hrane

Firenca / thinkstock
Firenca / thinkstock

Jedan od najromantičnijih evropskih gradova, Firenca je obavezna za svakog ko voli dobru hranu, arhitekturu koja oduzima dah i muzeje svetske klase. Posetite Forte de Belvedere, odakle ćete gledati Firencu kao na dlanu, kuću Dantea Aligijerija, baziliku, vrtove Katarine Mediči, ali i dobro poznate restorane, vinarije. Nikako, ama nikako ne zaboravite na sladoled.

Sorento – toliko lep da boli

Sorento / thinkstock
Sorento / thinkstock

Biser Mediterana, istorijska oblast koju odlikuje drveće limuna i aroma jasmina. Dok ste tamo okupajte se na plaži Bagni della Regina Giovanna, uvučenoj u stenama tako da pravi prirodnu lagunu smaragdne boje. Dođite ranije kako biste izbegli gužve! Kad se osušite uputite se na ručak u L’Antica Trattoria, klasični italijanski restoran u kome ćete uživati u morskoj hrani. Ne propustite istorijske lokalitete, uključujući katedralu u Sorentu, Duomo dei San Filippo e giacomo i Chiesa di Sant’Anna.

Milano – istorija i moda

Milano / thinkstock
Milano / thinkstock

Kosmopolitski grad za biznis i inovacije. Milano je najbolji grad za upoznavanje italijanske kulture i noćnog života. I nije namenjen samo onima koji su modni zavisnici. Tu je i banka iz 19. veka koja je danas postala Gallerie d’Italia Piazza Scala. Restoran Taglio, idealan za večernje sastanke, koji se nalazi duž kanala, a posetioci ga na TripAdvisoru opisuju kao „čisto savršenstvo“.

Venecija – popularna s razlogom

Venecija / thinkostock
Venecija / thinkostock

Jer Veneciju jednostavno ne možete zaobići. Najneobičniji grad na svetu, koji opstaje vekovima i privlači sve više turista. Nešto slično ne postoji nigde, a osim svih dobro poznatih lokaliteta čak i onima koji je nikada nisu posetili, savet je da odvojite samo jedno ili dva noćenja, što vam je i više nego dovoljno za obilazak Venecije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 18283 idi na stranu