Izvor: B92

Novozelandski radio-voditelj i novinar Tim Roksborov bavi se ovom veoma zanimljivom temom i otkriva da odgovor zavisi isključivo od naše sopstvene sujete. Njegov tekst vam prenosimo u celosti...

Tvrdio sam da sam posetio Tahiti i Holandiju. Anksiozno bih se hvalio brojem zemalja koje sam posetio. Nije to bio površan pokušaj da impresioniram druge, već sebe. Čudne su te igre koje ljudi igraju sa samima sobom. Tako i ja dodajem zemlje u kojima sam samo bio samo u tranzitu iako znam za pravilo: ako nisi izašao sa aerodroma, to se ne računa. Međutim, kada sam zvanično posetio 20 zemalja i te dve u tranzitu se i te kako računaju.

Ubacio sam ih na listu jer gajim posebne uspomene na aerodrome u tim zemljama. U Amsterdamu mi je boarding pass ispao iz pasoša, a to sam primetio tek kada su na razglasu prozivali moje ime. Neka divna duša ga je našla i prijavila – hvala Aerodromu u Amsterdamu! Nije da sam imao šansu da prošetam ulicom crvenih fenjera, vidim polja lala i vetrenjače, ali i to što sam dobio je dosta.

Kad sam presedao u Tahitiju 2009. godine u povratku za Okland iz Gvatemale (Gvatemala-Hjuston-LA-Tahiti-Okland, kakvo putovanje od 40 sati), ja sam doslovno bio jedina osoba na aerodromu, a da nije član osoblja. Bilo je nerealno. Moramo sam da čekam četiri sata. I eto, nisam video prelepe plave lagune i rajske vodopade, ali dobro, barem sam imao aerodrom za sebe.

Da budem iskren, odavno sam izbacio Tahiti i Holandiju sa liste zemalja koje sam posetio u nadi da ću ih uskoro posetiti na pravi način. Nadam se da će nove priče biti podjednako zabavne kao tih par sati koje sam proveo na njihovim aerodromima.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.