Izvor: B92

Par iz Masačusetsa zahvalio se posadi avio-kompanije JetBlue zato što je spasila život njihovom psu.

Na letu iz Orlanda, francuski buldog koji je putovao sa parom pokazao je znakove teškog stresa.

Jezik i desni trogodišnje Darsi bili su plavi i panično je disala. Čim je to videla, stjuardesa je donela masku sa kiseonikom kako bi pomogla Darsi da diše. Doneli su joj i kese sa ledom kako bi joj pomogli da se ohladi.

Kuca se povratila za samo nekoliko minuta i ostatak leta je provela bezbrižno.

Par je napisao pismo avio-kompaniji JetBlue u kojem su zahvalili posadi što je pomogla Darsi, a ispostavilo se da jedna stjuardesa koja je pomogla Darsi, takođe ima francuskog buldoga.

Kako pomoći životinji koja doživi stres tokom puta?

Pravite češće pauze ukoliko putujete autom. S obzirom na to da vi najbolje poznajete svog ljubimca, posmatrajte njegovo ponašanje i pri prvom znaku stresa, stanite i pustite ga da se povrati u dobro raspoloženje.

Ponudite životinji malo vode jer je redovna hidracija jako važna kako ne bi došlo do drugih problema.

Nemojte hraniti ljubimca pred put kako mu ne biste izazvali mučninu.

Ukoliko pak, putujete avionom, mazite često svog ljubimca da zna da ste pored njega i da nema razloga da se plaši. Ukoliko shvatite da ne možete da izađete na kraj sa situacijom, obratite se osoblju koje će znati koji je najbolji način da vam pomogne.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.